Iskolai találkozó – ötven év elmúltával

Az osztálytalálkozó résztvevői
Az osztálytalálkozó résztvevői - © Fotó: magánarchívum
Besenyőd – Keresték egymásban a múltat, a jellemző arcvonásokat, a jellegzetes kézmozdulatokat.

Különleges nap virradt az elmúlt szombaton Besenyődre. Olyan öregdiákok rendeztek találkozót, akik ötven évvel ezelőtt fejezték be az általános iskolát.

Beszámoló a falu fejlődéséről

– Nagy izgalommal készültünk erre a nem mindennapi találkozóra. Örömmel és meghatódással fogadtuk a rég nem látott diáktársainkat. Egy fél évszázad után kerestük egymásban a múltat, a jellemző arcvonásokat, a jellegzetes kézmozdulatokat – elevenítette fel lapunk számára a találkozót Pál Lászlóné Nagy Eleonóra főszervező. – Nagy öröm volt számunkra, hogy az osztályfőnökünk, Barsy Csabáné is el tudott jönni a férjével, s megtisztelte jelenlétével rendezvényünket iskolánk akkori igazgatója, Dávid József a feleségével, valamint az oktatási intézmény jelenlegi vezetője, Lóránt Csilla is.

– A 14 órakor megszólaló csengő az osztályfőnöki óra kezdetét jelentette. A hetes jelentéséből kiderült, az osztályban tizenkilencen voltunk 1968-ban. Négyen már elhunytak, így csak 15 egykori osztálytárs vehette át a meghívót, közülük pedig öten nem tudtak eljönni. Akik ott voltak, boldogan beszéltek az elmúlt ötven esztendőről. A meghívott vendégek között volt Laskai Tiborné polgármester asszony, aki beszámolt a falunk fejlődéséről, az elvégzett munkáról, az eredményekről és a jövő terveiről.

Az osztályfőnöki óra nem 45 percig tartott, s ezt cseppet sem bánták az öregdiákok, akik nem is várták úgy a kicsengetést, mint régen. Az osztálytalálkozón megemlékeztek a már elhunyt pedagógusaikról és osztálytársaikról is, majd felkeresték azok sírját, akik a besenyődi temetőben nyugszanak. Azt követően terített asztal mellett idézték fel a diákéveket.

KMBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés