Kiemelt riasztási fokozat Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Kiemelt riasztási fokozat Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: VideoBlocks
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. december 9-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Baktalórántházán, a Sóvári utcában egy családi ház pincéjében égett fa hulladék. A Bakatalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs kiérkezése előtt, a tulajdonos a lánggal való égést megszüntette. Az egység utómunkálatokat 1 db gyorssugárral és kéziszerszámokkal elvégezte. Tűztovábbterjedés, személyi sérülés nem történt.

Nyíregyháza, Cimbalom utcában egy üzem telephelyén egy kb. 500 m2-es szendvicspanel raktárépületben, egy 100 m2-es alapterületű, kétszintes irodaépület felső szintje égett, teljes terjedelmében. A tűz részben átterjedt a tetőszerkezetre és a földszinti irodákra. Az esethez vonult II-es kiemelt riasztási fokozatnál, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 3 tűzoltó fecskendője, valamint Vízszállító és Létra szere. Az esetnél segítséget nyújtottak még az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság tűzoltói. Az egységek a tetőhéjazatot megbontották és a tüzet eloltották, így a tűz nem terjedt át a raktárhelyiség többi részére, csak füsttel telítődött, amit túlnyomásos ventilátor segítségével távolítottak el. A tűz keletkezési oka vélelmezhetően elektromos zárlat.

Nyírbátor településen a Pócsi utcában egy családi ház, vegyes tüzelésű kazánjának kéményében, a lerakódott korom beizzott. Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsokság egysége kéziszerszámok segítségével távolította el az izzó égésterméket.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés