Lelki adoptálást vállaltak a szentmisén

Égő gyertya mellett mondták el a fogadalomtétel szövegét
Égő gyertya mellett mondták el a fogadalomtétel szövegét
Baktalórántháza – Gyümölcs­oltó Boldogasszony ünnepe Szűz Mária Isten-anyaságának kezdete, Jézus fogantatásának ünnepe. Mária március 25-én lépett a világtörténelem színterére, ez 9 hónappal Jézus születése előtt történt, s nem véletlenül a magzatok világnapja is egyben ez a nap.

– Baktalórántházán ezen a szép ünnepnapon imádkozó lelkületű asszonyok, mintegy tizenöten – Ramocsaházán négyen,- lelki adoptálást vállaltak az esti ünnepi szentmise keretében a római katolikus templomban – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva. – Égő gyertya mellett mondták el a fogadalomtétel szövegét Lázár István plébános-kanonok atya jelenlétében, amelyben vállalták, hogy kilenc hónapon át minden este imádkoznak egy veszélyben lévő, megfogant magzat megmaradásáért, annak megszületéséért, akinek nevét egyedül csak Isten ismeri.

Sohasem vész el

– Az ima az édesanyákért, az édesapákért, a szülőkért is szólt. A fogadalomtévők mély hite, áldozatkészsége, önzetlen, tiszta szeretete vezetett e vállaláshoz abban a tudatban, hogy az ima sohasem vész el. Isten meghallgatja a születendő életekért mondott imákat. Hazánk, magyar nemzetünk sorsa, jövője, a születendő gyermekekbe vetett hitünk záloga. Ha lesznek Mária-lelkületű édesanyák és családapák, akik vállalják a családot, a gyermekek születését, felnevelését, fennmarad, megmenekül nemzetünk – mondta befejezésül Némethné Csubák Éva.

KMBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés