Megérezték a halak az időjárás változását

Dömök János is hiába várt kapásra az elmúlt héten szerdán
Dömök János is hiába várt kapásra az elmúlt héten szerdán - © Fotó: a szerző
Apagy, Baktalórántháza – Nagykátán szerette meg a horgászatot, amelyről nem tudott lemondani később sem.

A hétköznap ellenére meglepően sokan várták a halak kapását az elmúlt héten szerdán az apagyi Kenderáztató-tó partján, azonban senki sem büszkélkedett fogással, de még kapással sem.

– Biztos érzik a halak az időjárás változását – mondogatták a horgászok egymásnak magyarázatként.

Amur lehetett…

A többséggel ellentétben a baktalórántházi Dömök János egy kapásról mégis csak be tudott számolni érdeklődésünkre:

– A kapás után bevágtam, s egy ideig könnyen jött is ki a hal, ebből arra következtettem, hogy amur lehetett. Sajnos, a part közelében azonban leakadt – mesélte Dömök János, aki gyermekkorában még Nagykátán ismerkedett meg a horgászattal a nagybáty­jainak köszönhetően. Velük együtt horgászott a helyi Malomtóban vagy a Tápió folyóban.

– A Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán tanultam gépész szakon, s megismerkedtem a feleségemmel, aki pedig a tanárképző főiskola hallgatója volt. Összeházasodtunk 1988-ban, s itt ragadtam a megyében. A horgászatot nem hagytam abba, felkerestem rendszeresen többek között Szabolcs­veresmartot, Vaját, Leveleket. Kedvenc vizem volt a rohodi Csokaly is, míg volt benne víz.

– Ide, Apagyra havonta egyszer szoktam jönni, néha még éjszakára is kint maradok az egyik rokonommal, aki tag az apagyi egyesületnél. Itt Apagyon a legnagyobb halam egy 3 kilogrammos ponty és egy 2,5 kilogrammos csuka volt. Szeretem a csendet, a nyugalmat, s a vízpartokon mindezt megtalálom.

– Néha a családom is eljön velem. A két lányom, ha horgászni nem is, de a vízparton, a természetben nagyon szeretnek lenni. A nyáron hívtak ismerősök Szibériába, az Amurra horgászni, de maradtam a megszokott tavak mellett.

MMLBaktalórántháza.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés