Minden levél helyébe sarjad egy másik

Levelek – Örömben és bánatban egyaránt része volt tavaly a leveleki Őszi Levél Nyugdíjas Egyesületnek.

A létszámunk évről évre növekszik, annak ellenére, hogy néhány tagunkat sajnos elveszítjük. A legutóbbi nagy veszteségünk Borbély Árpádné, Márti néni halála volt. Ő alapította 22 éve az egyesületet, és 13 évig kemény, kitartó munkával, szívvel-lélekkel irányította is e civil szervezetet mint elnök.

Igazi közösségi ember volt
A lemondását követően is segített minket tanácsaival, csodálatos kézimunkáit rendszeresen felajánlotta a gyerekeknek, a vendégeknek. Vidám vetélkedőket, játékokat állított össze, járta a falut a kerékpárjával, régi tárgyakat gyűjtött a múzeum számára. Igazi közösségi ember volt, azon dolgozunk, hogy büszkén nézhessen le ránk odafentről.

Senkinek nem mondtak nemet

Ugyanezt kívánjuk a többi volt tagunknak, ismerősünknek is, akik szintén nem lehetnek már közöttünk: Bódi János, Batta Lászlóné, Somogyi Lászlóné, Szabó Pál, Sereginé Zengő Enikő… Valamennyien nagyon hiányoznak.

Jelenleg közel hatvanan vagyunk, bár sok köztünk a beteg, akik csak ritkán tudnak részt venni a programjainkon. Rengeteg felkérést kaptunk (ének, tánc, jelenetek), egyet sem utasítottunk vissza, mindenütt igyekeztünk becsülettel helytállni, nem hozva szégyent az egyesületre, a falura. Úgy érzem, még soha nem volt ennyire mozgalmas évünk, mint a tavalyi!

Egymáson kívül egyéb segítőkre is számíthatunk: Ákli Márton énekével, zongorakíséretével emeli a műsorunk színvonalát; a kultúrház vezetője, dolgozói, a polgármesteri hivatal és az egyház elismerését, támogatását is élvezzük.

A heti klubfoglalkozások mellett kézműves programon, gyógytornán, számítógépes tanfolyamon, prevenciós előadásokon, informatikai képzésen, családi napokon, ünnepségeken, koncerten, sportnapon vettünk részt, rengeteg élménnyel és ismerettel gazdagodtunk.

Sosem feledkezünk meg a név- és születésnaposok köszöntéséről, érdekes cikkeket, verseket osztunk meg egymással, énekelünk, vetélkedünk, táncolunk, hagyományos ételeket készítünk.

Addig, amíg nem késő

A könyvtárban vetítéssel egybekötött író-olvasó találkozón, könyvbemutatón vehettünk részt Telegdy Ágnes írónővel. Luca-napi műsorral és ajándékkal kedveskedtek nekünk az óvodások, apró ajándékokkal háláltuk meg a műsorukat és szeretetüket. A betegeket rendszeresen meglátogatjuk, érdeklődünk a hogylétükről, visszavárjuk őket. Sajnos, valakit már hiába, ezért kell még életükben törődni a társainkkal, amíg nem késő!

Beneveztünk a Szenior mozgásprogramba, a tornákon kívül bicikliztünk, táncot tanultunk, ügyességi játékokon, sportversenyeken mutattuk meg, ki mit tud, s akkor a kulturális életünkről, kirándulásainkról még nem is beszéltem.

Köszönöm azoknak a munkáját, segítségét, akik valamilyen módon hozzájárultak az egyesület sikeréhez. A munkatervet és az eseménynaptárat elnézve, ebben az évben sem fogunk unatkozni!

– Ákli Mártonné elnök, Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület, Levelek –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés