Nagy szélviharban, de jó hangulatban

A verseny egyik fogása
A verseny egyik fogása
Levelek – Versennyel emlékeztek a fiatalon elhunyt sporttársra.

Ifj. Máté Mihályra emlékeztek azon a 24 órás horgászversenyen, amely a Leveleki-víztározónál az elmúlt szombaton kezdődött reggel 8 órakor.

– A barátságtalan, hideg idő csökkentette az előzetesen regisztráló jelentkezők létszámát, de így is 11 csapat nevezett a megmérettetésre, tisztelegve ezzel is Misi emléke előtt – tájékoztatta szerkesztőségünket Mikucza Zsolt, a tó üzemeltetőjének, a Nyírségi Hal-Vad Kft.-nek az ügyvezetője. – A kétszáztíz hektáros vízfelületet folyamatosan felkorbácsolva tartotta az utóbbi évtized talán legnagyobb szélvihara, amely helyenként 60 kilométer sebességgel tombolt. Természetesen ez az időjárás rányomta a bélyegét a versenyzésre, hiszen az orkán erejű szél olykor lefújta a felszerelést a stégekről, a nagy hullámok pedig nehezítették a beetetést és a horgok bejuttatását jó helyre.

Senki sem adta fel

– Mindezek ellenére senki nem adta fel, a résztvevők végig kitartottak – ismertette Gyula Szabolcs, a Leveleki Horgászegyesület titkára. – A hangulat kitűnő volt, a versenyzők mellé folyamatosan érkeztek a további látogatók, barátok, ismerősök, hozzátartozók, hogy együtt beszélgetve emlékezzenek a tavaly elhunyt kiváló sportemberre. Az eszmecserék során többször is elhangzott, hogy a természet talán nem véletlenül mutatta ezúttal ezt a zordabb arcát, hiszen Misi is mindig jó példát mutatott a környezete számára a nehézségekkel szembeni állandó kitartásból.

Az eseményen végig jelen volt a rendezvény egyik megálmodója, az édesapa, Máté Mihály is. Ő évtizedek óta a Leveleki-víztározó szerelmese, sokat horgászott itt együtt a fiával.
A tervek szerint ez az évente megrendezendő esemény mindig a helytállásról, a baráti hangulatról és a megemlékezésről fog szólni.

– Nádasi Zoltán –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés