Baktalórántházán a megye szeme!

A baktaiak olykor hősies mutatványokkal „színesítették” kupamenetelésüket
A baktaiak olykor hősies mutatványokkal „színesítették” kupamenetelésüket - © Fotó: Pusztai Sándor
Baktalórántháza – Kozma Attila elnök arra buzdít, minél többen szurkoljanak a Szolnok elleni kupameccsen.


Csak a Bakta. A megyei első osztályú futballcsapat az egyetlen, amely a legkeletibb régió képviselői közül „túlélte” a Magyar Kupa országos első, majd második fordulóját. Sőt, Illés László legénysége már augusztus 17-én megkezdte hosszúra nyúlt menetelését, midőn a Sényő-Carnifex otthonában diadalmaskodott, hogy aztán ezzel a lendülettel a folytatásban – többek közt –az NB II-es Cigándot, majd a harmadik vonalban szereplő Gyulát is legyűrje. Utóbbi két magasabb osztályú ellenfelet nem kis izgalmak árán, tizenegyespárban pottyantotta ki a sorozatból.

Szerdán (kezdés: 12 óra) a minden korábbinál nehezebbnek ígérkező feladat, az ugyancsak NB II-ben érdekelt Szolnok elleni hazai fellépés következik.

– Először is kérni szeretném a megye labdarúgást szerető társadalmát, hogy minél nagyobb számban jöjjenek és lelkesítsék, buzdítsák csapatunkat – üzent Kozma Attila, a baktai egyesület elnöke. – Legyen egyfajta összefogás, közösen teremtsük meg esélyét annak, hogy kiharcoljuk a legjobb tizenhat közé jutást. Nagyon jó volt látni az elmúlt évben, hogy mennyien szurkoltunk a Nagyecsednek a Ferencváros ellen a legjobb hatvannégy között. Rendkívüli öröm számunkra, hogy a jelenleg fiatalításon „áteső” csapatunk ilyen hangzatos sikert tudott elérni, mindez dicséri és elismeri azt a munkát, amit az egyesület szakmáért felelős emberi tesznek! Egyébként annyit még hozzátennék, az eddigi kupameccseink közül Tarpán szenvedtünk meg leginkább a továbbjutásért, az 1–0-ás győzelemért. Egyébként szerettük volna, ha az Újpest kerül az utunkba, hisz ez az egyedüli magyar patinás nagycsapat, amely tétmérkőzésen még nem lépett pályára városunkban…

KM-KT
hirdetés