Balatoni borok fesztiválja negyedszer Budapesten

Balatoni borok fesztiválja negyedszer Budapesten
Budapest, 2012. április 30., hétfő (MTI) – Többek között a Kreinbacher, a Laposa, a Pálffy és a Szászi Pincészet, összesen 35 pince borai, valamint a kóstolás élményét még teljesebbé tevő gasztronómiai és kulturális kínálat várja a IV. Balatoni borok fesztiváljára látogatókat május 4. és 6. között a budapesti Erzsébet téren.

Ismét május első hétvégéjén, az elmúlt években megszokott helyszínen rendezik meg a Balatoni borok fesztiválját. Az Erzsébet téren harminc borászat – többek között a Jásdi Pince (Csopak), a Kislaki Bormanufaktúra (Szőlőskislak), a Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely), a Laposa Birtok (Badacsonytomaj), a Liszkay Pincészet (Monoszló), az Orbán Pincészet (Balatonrendes), a Pálffy Pincészet (Köveskál), a Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), a Szászi Pince (Hegymagas), a Szeremley Birtok (Badacsonytomaj) és a Tamás Pince (Csopak) – állítja fel saját standját, míg további öt-hat termelő borai a Balaton borrégió standjánál lesznek kóstolhatók – mondta el az MTI-nek Timár Csaba.

Mint a társszervező emlékeztetett, a borrégió hat borvidéket -badacsonyi, balatonboglári, balaton-felvidéki, balatonfüred-csopaki, balatonmelléke (zalai) és somlói – fog össze és a termőhelyek változatosságának köszönhetően a fesztiválon kóstolható borok is rendkívül sokszínűek.

A régió fehérbor-kínálatában fajtától és terroirtól függően a könnyedebb, friss és illatos stílustól a hosszabb ideig érlelt, magasabb sav- és alkoholtartalmú borokig minden megtalálható, ahogy egyaránt nagy a választék a karcsúbb, gyümölcsösebb, valamint az elegáns, nagy testű és magas tanninú vörösborokból is – jegyezte meg.

Timár Csaba kiemelte az idei fesztivál újdonságaként megnyíló Habzósarkot, ahol fröccs, habzóborok és pezsgők várják a frissülni vágyókat. Egy balatonfüredi csokoládéműhely kézműves bonbonokkal csábítja majd a különlegességek kedvelőit, akik segítséget kapnak az azokhoz illő borok kiválasztásához is, de a gasztronómiai kínálatából nem fognak hiányozni a helyben sült ínyencségek, kézműves sajtok sem.

A rendezvény három napja során a Swing Manouche Project, a Mrs. Columbo, a Nikola Parov Quartet, a Balogh Kálmán és Gipsy Cimbalom Band, a Kerekes Band, valamint Nagy János és Frankie Látó ad koncertet. Nem kell otthon maradniuk a gyermekeknek sem: őket a Balatoni Játszóházban gyakorlott animátorok várják harmincféle interaktív balatoni játékkal.

A fesztivál részletes programját a www.balatonborfeszt.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

 

 

– MTI –
hirdetés