Baleset az M3-ason – Az egyik pár után három gyerek maradhat árván

Baleset az M3-ason – Az egyik pár után három gyerek maradhat árván
© Fotó: ÉKN
Kisnamény – Aki szegény, az a legszegényebb – egy jobb életet remélve utaztak volna Budapestre.

Gyászba borult Kisnamény község a napokban, döbbenettel vegyes megrendülés lett úrra a statisztikák szerint 330, valójában jó, ha 240 lelkes település valamennyi lakóján. Az ok bizonyára már sokak előtt ismeretes. Az M3-as autópályán, Mezőkeresztes térségében hétfőn történt szörnyű baleset 4 áldozatából hármat Kisnamény gyászol ezekben a napokban.

Szörnyű tragédia

Szerettünk volna többet is megtudni az eset körülményeiről, ezért megkerestük a település polgármesterét, Bihariné Kékesi Ibolyát, aki megerősítette, amit már más forrásokból is tudtunk: többségében 27-29 éves fiatalok utaztak öten a szerencsétlenül járt gépjárműben.

– A baleset körülményeiről semmi újat nem tudok elmondani, mi is annyit tudunk, amennyi a híradásokban megjelent – állt rendelkezésünkre a faluvezető. – Ki munkát remélve, ki más okból vágott neki az útnak. A szerencsétlenül jártak között volt az az élettársi kapcsolatban élő kisnaményi pár is, akik három gyermeket hagytak itthon. Az édesapa életéért ugyan még küzdenek, de úgy tudjuk, az ő állapota is súlyos, sőt, rendkívül válságos. Egyedül velük állt kapcsolatban az önkormányzat, egy szegregációs programba kapcsolódtak be, hogy megélhetési támogatást kaphassanak. Meg vagyunk rendülve, hiszen szegények próbáltak egy jobb világot teremteni maguknak, és a vesztükbe vitt az útjuk. A gyerekeket a szomszédban lakó nagyszülő vette a gondjaiba, ő indította el őket iskolába azon a reggelen is, amikor a szülők, hajnali háromkor útnak indultak. A családokat a rendőrség értesítette személyesen, az önkormányzat már csak késő délután kapott hírt a történtekről.

A családok mellett állnak

A helyhatóság természetesen a családok mellett áll, Bihariné Kékesi Ibolya polgármester személyesen is felkereste az érintetteket. Nem ment üres kézzel, bár hirtelenjében mindössze szerény összeget, öt-ötezer forintokat tudott magával vinni, amennyi a házi pénztárból kivehető volt. A továbbiakról majd a képviselő-testület dönt, amire szükség is van, hiszen a hozzátartozók már nyilatkoztak: várják a segítséget, mert képtelenek a temetés költségeit felvállalni.

– Mi mindent megteszünk, amit lehet, a gyámhivatallal felvettük a kapcsolatot, és igyekszünk összefogással az elhunytak hazaszállításába is besegíteni, amire csak az orvosszakértői vizsgálat után kerülhet sor – zárta mondandóját a polgármester. Szeretnének egy bankszámlát nyitni a hátramaradottak megsegítésére, s mivel örülnének minden segítségnek, a számlaszámot hamarosan lapunk hasábjain is közzétesszük.

MJ


Kisnamény, Gelej - Négyen haltak meg abban a balesetben, ami hétfő hajnalban történt az M3-as autópályán. A geleji pihenőnél nyolc autó rohant egymásba, miután egy kocsi nekiment egy benzinkútról kihajtó kamionnak. Az egyik autó, amiben öten ültek, az árokba csapódott, négy ember életét már nem t...
Kisnamény - Az M3-as autópálya 142-es kilométerénél, Mezőkeresztes térségében, a Budapest felé vezető oldalon nyolc jármű ütközött hétfőn kora reggel. A sűrű ködben egy személyautó hátulról nekiütközött egy kamionnak, majd megpördült és az érkező járműveknek csapódott. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-...
Gelej - Több személyautó ütközött össze 2019. január 21-én 4 óra 45 perckor az M3-as autópálya 141-es kilométerénél, a Budapest felé vezető sávokban. Az elsődleges adatok szerint a balesetben több személy megsérült. Az érintett útszakaszt a mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök telj...
hirdetés