Baleset- és bűnmegelőzési vetélkedő Máriapócson

Baleset- és bűnmegelőzési vetélkedő Máriapócson
© Fotó: police.hu
Máriapócs – Roma származású gyerekeknek szervezett vetélkedőt, immár hatodik alkalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja.

A gyerekeknek a versenyzésen és a baleset- és bűnmegelőzési ismereteik bővítésén túl lehetőségük volt bepillantani a rendőri hivatás rejtelmeibe, megismerkedtek annak sokszínűségével és érdekességeivel. A máriapócsi Rabócsi Ringen megrendezett programot Erdős Zoltán r. alezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Balogh Albert Országos Roma Önkormányzati képviselő nyitották meg 2018. június 7-én.

A megye nyolc rendőrkapitánysága által korábban szervezett helyi versenyekről 69 általános- és középiskolás diák jutott tovább Máriapócsra, hogy ott összemérjék tudásukat közlekedési, baleset- és bűnmegelőzési és rendészeti ismeretekből. Az ügyességi és elméleti feladatok után a gyerekek sorra tették fel kérdéseiket a rendőri munkával kapcsolatban, amelyekre a kollégák igyekeztek is kimerítő válaszokat adni. A rendezvényt intézkedéstaktikai, kutyás és motoros bemutató tette még érdekesebbé.

A versenyben legjobb eredményt elért diákok:

Alsó tagozatosok:

Jónás Levente a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából
Kalucza Zsolt a Mátészalkai Rendőrkapitányság csapatából
Justyák Klaudia a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából

Felső tagozatosok:

Horváth Petra a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából
Jónás Szabolcs a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából
Varga Roland a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából
Középiskolások:

Kóródi Attila a Nyírbátori Rendőrkapitányság csapatából
Vedres István a Nyíregyházi Rendőrkapitányság csapatából
Budai Ernő a Tiszavasvári Rendőrkapitányság csapatából
Az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztálya képviseletében Varga Judit r. őrnagy különdíjat adott át Justyák Klaudiának a bűnmegelőzési, valamint Oláh Zoltánnak a balesetmegelőzési tesztlapokon elért eredményeikért.

Balogh Albert tárgyjutalomban részesítette Botos Lászlót, a Mátészalkai Rendőrkapitányság csapatában induló versenyzőt, aki egy laptopot vett át a képviselőtől.

– MTI –
hirdetés