Baleset-megelőzés és toborzás Tiszavasváriban

Baleset-megelőzés és toborzás Tiszavasváriban
© Fotó: police.hu
Tiszavasvári – A tiszavasvári rendőrök egy helyi rendezvényen az ittas járművezetés ellen kampányoltak és népszerűsítették a rendőri hivatást.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2017. június 17-én a IV. Járási Gasztro Piknik elnevezésű városi rendezvényen rendőrségi standot állítottak fel, ahol népszerűsítették a rendőri hivatást, és a határvadász képzésről adtak részletes felvilágosítást. Az egyenruhások a rendezvényen az ittas járművezetés ellen is kampányoltak a közúti balesetek megelőzése érdekében.

A helyszínen a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük nyílt a stand előtt felállított akadálypályán végigmenni, valamint önkéntesen elektromos légalkoholtesztert fújni. A mérési eredményeket közlekedési szakemberrel közösen elemezték ki, aki egyúttal felhívta a jelenlévők figyelmet az ittas járművezetés lehetséges jogkövetkezményeire.

A kampány eredményesnek bizonyult, hiszen a rendezvény végén „Finn módszerrel” történő közlekedési ellenőrzés során a gépjárművezetőkkel szemben összesen 218 esetben alkalmazott légalkohol szonda negatív eredményt jelzett!

Az érdeklődők a rendezvényről határvadász- képzésről szóló propagandaanyaggal és közlekedésük során hasznosítható apró ajándékokkal térhettek haza.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés