SZON Sziréna

2016.09.13. 09:00

Valótlan bejelentés miatt intézkedtek a szabolcsi rendőrök

Nyíregyháza, Mátészalka, Vásárosnamény - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. szeptember 12-én történt rendőrségi eseményeiből.

Nyíregyháza, Mátészalka, Vásárosnamény - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. szeptember 12-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Nyírmadai Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2016. szeptember 12-én Gemzse belterületén elfogta B. Sándor 24 éves gemzsei lakost. A férfi ellen a Kisvárdai Járásbíróság orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot. A rendőrség a férfit előállította a rendőrkapitányságra és bűnügyi őrizetbe vette.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 20 éves nagyecsedi lakos ellen. A férfi 2016. szeptember 12-én 16 óra 30 perckor Mátészalkán, a vasútállomáson kiabált, trágár kifejezéseket használt, amit a rendőrök többszöri felszólítására sem volt hajlandó befejezni. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 49 éves nyírjákói lakos ellen. A férfi 2016.szeptember 12-én 21 óra 45 perckor Nyírjákó egyik utcájában családtagjaival kiabált, szidalmazta őket, valamint az ott tartózkodó szomszédokat is megveréssel fenyegette. A férfi cselekményét a rendőrök többszöri felszólítására sem hagyta abba. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 33 éves nyíregyházi lakos ellen. A férfi 2016. szeptember 12-én három alkalommal hívta fel a központi segélyhívót azzal, hogy sógornőjét bántalmazta. A járőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a nőt senki nem bántalmazta. A férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!