Fidesz

2020.05.12. 16:22

Erkölcsi és anyagi megbecsülés az egészségügyben

A múlt vasárnapi mentők napja és a keddi ápolók nemzetközi napja alkalmából tolmácsolta a városvezetés és a Fidesz nyíregyházi szervezete köszönetét Halkóné dr. Rudolf Éva, ez utóbbi szervezet elnöke és Jászai Menyhért alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Halkóné dr. Rudolf Éva ismertette, hogyan emelkedett az egészségügyi dolgozók, mentők és védőnők jövedelme az elmúlt években, és hogyan javultak a feltételek.

– Az egészségügyi alapellátás biztosítása városi feladat, s úgy érzem, az utóbbi hetekben mindannyian jól vizsgáztunk. Köszönetnyilvánításunknak több pillére van, az egyik a kommunikáció – döntéseinket az orvosokkal egyeztetve, véleményüket meghallgatva hozzuk meg. A másik az erkölcsi megbecsülés, a harmadik pedig a gyógyítás feltételeinek biztosítása – sorolta Jászai Menyhért.

Hozzátette: 2014–20 között a megyeszékhelyen 22 rendelő és 36 védőnői szolgálat újult vagy újul meg, amihez Nyíregyháza 100 millió forintot biztosított, és több rendelő épült saját forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában