Helyi közélet

2017.09.06. 14:28

Füvezett, nyugtatót vett be és mobilozott a sofőr, aki halálra gázolta a motorost Nyírcsászáriban

Nyírcsászári - A megalapozott gyanú szerint a 24 éves gyanúsított férfi rendszeresen nyugtatót szed, ugyanis korábban kábítószerfüggő volt, és így próbálja enyhíteni a tüneteket.

Nyírcsászári - A megalapozott gyanú szerint a 24 éves gyanúsított férfi rendszeresen nyugtatót szed, ugyanis korábban kábítószerfüggő volt, és így próbálja enyhíteni a tüneteket. 2017. szeptember 1-jén délután a gyanúsított a lakásán elszívott egy füves cigarettát, majd a munkáltatójának a gépkocsijával Encsencsre ment, ahonnan Nyírbátoron keresztül indult haza. 17 óra 30 perc körül Nyírcsászáriban közlekedett a Dózsa György úton a gépkocsival, amikor is a mobiltelefonjára SMS-t kapott, így a készüléket a kezébe vette. Bódultsága, illetve a telefon miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és elütötte a motorkerékpárjával szemből szabályosan közlekedő sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A KRESZ szabályait többszörösen megszegő, az elmúlt évben már közlekedési bűncselekmény miatt pénzbüntetésre ítélt gépkocsivezetőt a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette.

Az ügyész indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit a Nyíregyházi Járásbíróság 2017. szeptember 4. napján egy hónapra el is rendelt, mert a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el.

- Dr. Szilágyi László -


[related-post post_id="3602314"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában