Balhé a Nyírkarász-Nagyhalász meccsen

Nyírkarász-Nagyhalász
Nyírkarász-Nagyhalász
Nyírkarász – Egy partjelzőt megütöttek, a helyszínen tartózkodó munkatársunkat pedig megtámadták a szurkolók a Nyírkarász-Nagyhalász meccsen. Nyírkarász-Nagyhalász  

Megtámadták kollégánkat

Nem mindennapi véget ért a Nyírkarász-Nagyhalász megye I-es labdarúgó mérkõzés, ahol minden eddiginél durvább atrocitás érte a helyszínen tartózkodó fotós kollégánkat. Történt ugyanis, hogy a mérkõzés végén, néhány magából kikelt szúrkoló megtámadta õt, miközben munkáját végezte. Úgy érezzük, hogy már csak szolidarításból sem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett.

– Idestova tizenöt éve járok rendszeresen focit fotózni a megye labdarúgópályáira, ahol eddig maximum jópofa élcelõdések célpontja voltam. Ezzel tudni kell együtt élni. Ám ami most történt, arra nem voltam felkészülve. Annyi történt, hogy a mérkõzés végéhez közeledve veszélybe került a hazaik addig biztosnak tûnõ gyõzelme, és ilyenkor szinte természetes, hogy a szúrkolók is érzékenyebben reagálnak mindenre, ami a pályán történik. Tudomásomra jutott, hogy a második vendég gól után egy nézõ megütötte, és megrugta az egyik partjelzõt. Miután én ezt nem láttam úgy gondoltam, hogy megvárom a meccs végét, és személyesen az érintettel tisztázom, mi is történt valójában. Elõvettem a videókamerát, amivel dolgozunk, és a pályán megkértem, az asszisztenst, hogy mesélje el a történteket. Erre többen is elkezdtek szídni, a legordenárébb módon anyázni, és egyre fenyegetõbben léptek fel. A biztonságiak bekísérték a játékvezetõket, én meg ott maradtam a felbõszült tömegben. Magam sem értem hogyan, de sikerült megõriznem a lélekjelenlétemet, próbáltam higgadt maradni, hogy ne lássák rajtam a félelmet, ám, ha nincs néhány józanul gondolkodó ember, biztosan nem úszom meg ép bõrrel, ugyanis többeket úgy fogtak le, hogy nekem ne essenek. Ami a legmegdöbbentõbb volt, hogy semmit nem tettem azért, hogy ilyen módon elszabaduljanak az indulatok, csak végeztem a munkámat. Ha belegondolok, hogy a semmiért képesek emberek így elveszíteni a fejüket…
– Van-e benned bármilyen harag, vagy düh a támadóiddal szemben?
– Nincs. Inkább azoknak a nyírkarásziaknak szeretnék köszönetet mondani, akik mellém álltak, és saját testükkel védtek meg.

16:49: Az események idején kollégánk a helyszínen tartózkodott. A szurkolók őt is körbevették nehezményezve azt, hogy felvételt készít a történtekről. Kollégánk szerencsére személyi sérülést nem szenvedett, de a kamerájára ráütöttek.

16:36: 3-1-re állt a NyírkarászNagyhalász mérkőzés, amikor a meccs utolsó negyedórájában tizenegyeset ítéltek a vendégcsapatnak, így 3-2-re változott az eredmény.

A szurkolók közül ezt többen sérelmezték, míg végül  egyikük berontott a pályára, és többször is megütötte a partjelzőt. Ennek ellenére a  meccset nem fújták le, a játék folytatódott.

Ekkor már a két szurkolótábor között érezhető volt a feszültség, verbális szóváltások követték egymást.

A rendes játékidő 3-2-es végeredménnyel zárult, viszont a hosszabbításban egyenlített 3-3-ra a Nagyhalász, amikor is végképp elszabadultak az indulatok, és a hosszabbítás végén a szurkolók már a játékvezetők levonulását sem várták meg, többen beszaladtak a pályára.

– K. A. –
hirdetés