Bálint már Marrakesben üti a labdát

Bálint remek formában van
Bálint remek formában van - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – A válogatott golfozó minden ellenfelét legyőzte a brnoi versenyen.

Nem unatkozik mostanában Závaczki Bálint. A válogatott nyíregyházi golfozó a közelmúltban Szlovákiában vett részt egy világranglistapontot adó versenyen, ahol az előkelő harmadik helyet szerezte meg a kategóriájában.

Mindenki játszott mindenkivel

Innen utazott Brnoba, itt rendezték az Európai Olimpiai Reménységek Tornáját (EOHT). A Kaskada golf klubban hat nemzet hat-hat fős csapatokkal vett részt az U 16-os kategóriájú versenyen.

Évek óta Bálint a magyar válogatott legjobbja, most is ehhez méltóan szerepelt ezen a match-play csapatversenyen. A kiírás szerint három nap alatt kellett lejátszani az öt match-play-t, így mindenki játszott mindenkivel. Egy adott játékban a győzelem akkor született meg, ha az egyik játékos több szakaszgyőzelmet ért el, mint amennyi még hátra volt a 18 lyukból.

Bálint ellentmondást nem tűrően „fektette két vállra” ellenfeleit. A németet a 15., a szlovákot a 14., a csehet a 14., a szlovént a 17. szakaszon kényszerítette feladásra. A lengyel ellenfele sérülés miatt nem tudott kiállni, így ezt az ötödik győzelmet játék nélkül szerezte meg Bálint. A mezőnyben még egy játékos tudta megnyerni minden játékát.

Mivel a Bálint mellet szereplő magyar játékosok kevesebbet tudtak teljesíteni, így a csapat végül a negyedik helyen zárta a versenyt.

Az egyetlen golfozónk
Bálint miközben készül a középiskolai záróvizsgáira, már Marokkóban van. Marrakes ad otthon a hétfőn elkezdődött Gymnasiadénak, amelyen középiskolások vesznek részt. Marokkóban 46 ország 2600 sportolója méri össze tudását 16 sportágban. A golf először szerepel a sorozaton, a magyar színeket egyedüliként Bálint képviseli.

Egyébként a kétévente sorra kerülő megmérettetésre most utazott a legnépesebb magyar delegáció: 44 sportoló, 15 edző, 4 bíró, 3 csapatvezető. Fiataljaink tíz sportágban (aerobik, birkózás, golf, cselgáncs, karate, országúti kerékpározás, ökölvívás, ritmikus gimnasztika, taek­wondo, torna) indulnak.

KM
hirdetés