Bálint örömében nem fogta, hanem ütötte a madárkákat Belgiumban

Akt.:
Nyíregyháza – Závaczki Bálint a bizonyítvánnyal és a versenyeken bizonyította: jól tanul és jól sportol.


Igen sikeres heteken van túl Závaczki Bálint. A válogatott nyíregyházi golfozó nemrégiben vehette át a Jó tanuló Jó sportoló – kitüntető címet Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Majd büszkén posztolta a nyolcadik osztályt záró bizonyítványát, amelyben csak jeles szerepel. Ami a sportot illeti, június végén a szlovén nemzetközi versenyen a 14 éveseknél a második helyen zárt. Aztán Belgium felé vette az irányt, a hol a Rigenée Junior Open első napja igazi kihívást jelentett a fiatalok számára.

Két elsőség egy versenyen

A több mint hat ezer méter hosszú pályát 35-40 km/órás szélben kellett teljesíteniük az U 18, U 16 és U 14 kategóriákban az indulóknak. Bálint a nyitónapon két idősebb, egy 16 és egy 18 éves versenyzővel került szembe, és az ideálisnak aligha nevezhető időben is legyőzte őket. A +7-es teljesítmény a 14 éveseknél az első, összetettben a kilencedik helyet jelentette.
A folytatásban remekelt a nyíregyházi tehetség, hiszen négy birdie-vel nullázta azt a napot. A birdie (madárka)az, amikor az adott szakaszt a megadott ütésszámtól (par) eggyel kevesebbel teljesítik. Ezzel a kiváló produkcióval a zárónapot az U 14-ben az élen, kilenc ütés előnnyel várhatta Bálint. Bruttóban pedig a második helytől egy, az elsőtől két ütésre volt. A zárás is megsüvegelendőre sikeredett, hiszen a + 2-es teljesítmény azt jelentette, hogy a nyíregyházi válogatott bruttóban három ütés előnnyel az élen zárt, az U 14-esekenél pedig 19 (!) ütéssel volt jobb a másodiknál.

A szép sikerrel Bálint fontos világranglistapontokat gyűjtött és a junior válogatott tagjaként megfelelő önbizalommal várhatja a héten az European Young Masters, a kontinens U 16-os versenyzőinek mesterek tornáját.

KM

Címkék: ,hirdetés