Balkányban már nincs edzés

Újabb rangadót nyert és újra éllovas a Balkány a labdarúgó NB III-ban. Mindez témát adhat egy pozitív hangvételű írásra – gondoltuk naívan.

A valóság azonban más, a jelek szerint sötét fellegek gyülekeznek megyénk legújabb sikercsapatának égboltján. Hiába, önkormányzati választások után vagyunk…

– A helyzet az, hogy a teljes vezetőség, így Marján János, Flangár János és Néző István is lemondott posztjáról, ami személy szerint emgem nagyon elkeserít – mondta Mirgai László edző, aki betegsége miatt a Nyírmada elleni 3–0-ás siker alkalmával sem ült le a csapat kispadjára.

– Engem ők szerződtettek két és fél évvel ezelőtt, és azóta többször is sporttörténelmet írtunk a balkányi labdarúgásban. Újoncként nyertük meg a megye egyes bajnokságot, ugyancsak első évesként mindössze egy ponttal maradtunk le a dobogóról az NB III-ban, most pedig az élen állunk, bajnokesélyesnek tartanak bennünket. Ezek a sikerek elsősorban a vezetők, a játékosok, a polgármesterasszony érdemei, de utolsó sorban talán nekem is van némi közöm hozzájuk. Nekem mindig csak a szakmával kellett foglalkoznom, ezt nem mindegyik kolléga mondhatja el. A sikerkorszak a jelek szerint sok irigyet szült, a vezetőket támadások érték, ami a lemondásukban nyomós ok lehetett.

A tréner szinte már múlt időben beszél a csapatról, ezek szerint előfordulhat, hogy véget ér a sikersztori?

– Erről nehéz is bármit mondani, mindenképpen meg kell várnunk a pénteki közgyűlést – folytatta Mirgai László. – Ha a vezetőség nem gondolja meg magát, akkor magam is távozom, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok közül is jó néhányan követnének. Edzés a héten már nincs Balkányban, azt beszéltük meg, hogy a vasárnapi meccs előtt találkozunk. És bár továbbra is betegeskedem, ebben a helyzetben ott van a helyem a fiúk között. Aztán az is előfordulhat, hogy a szezon azt követő négy mérkőzésén már nem találkozhatnak a Balkány nevével…

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés