Helyi közélet

2018.10.30. 12:44

Trófeák a mustrán

Vámosatya - Vámosatyán szombaton rendezte meg a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége a kiállítást.

Vámosatya - Vámosatyán szombaton rendezte meg a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége a kiállítást.

Nem kell már ahhoz a dunántúli megyékbe utazniuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vadászainak, ha gyönyörű szarvasbika-trófeákkal szeretnék díszíteni lakásukat.

Az ország keleti szegletében is vannak immár olyan területek, ahol érmes agancsokat viselő gímbikák és dámbikák élnek. Minderről személyesen is meggyőződhettek azok az érdeklődők, akik az elmúlt szombaton ellátogattak Vámosatyára, ugyanis ott rendezte meg immár ötödik trófeamustráját a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége. A Bockerek Vadásztársaság vadászháza adott otthont a rendezvénynek, az udvaron 192 trófeában gyönyörködhettek a vendégek.

A térség számos vadásza ellátogatott a rendezvényre, s szakértői szemmel vitatták meg többek között az egyes agancsszárak hosszát, színét, az ágak számát.

A kiállított gímtrófeák 52 százaléka lett érmes a trófeabírálatkor, a dámtrófeák esetében ez az arány 58 százalék. Ezek a mutatók is jelzik, hogy eredményes a vadgazdálkodás megyénkben. Igaz, ahhoz, hogy ilyen trófeákkal büszkélkedhessenek a hazai és külföldi vadászok, ahhoz sok-sok ember több éven keresztül tartó lelkiismeretes munkájára is szükség van.

Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában