Ballagási időszakban búcsú az élvonaltól

Nyíregyháza – Haza pályán nyeretlen maradt a Nyíregyházi TK, amely a zárómérkőzését is elveszítette.

A vendégek csapatvezetője nem egyezett bele abba, hogy vasárnap rendezzék meg a szombatra kisorsolt szuperligás férfi tekebajnokit, így az élvonaltól búcsúzó nyíregyháziak több játékosukat voltak családi okok miatt nélkülözni (ballagási időszak van ugyebár…), és éppen hat hadrafogható játékossal, csere nélkül várták a SalgÓzd TK-t.

Ezzel együtt úgy vezetett 3:1-re a vendégcsapat, hogy akár az NYTK-nál is lehetett volna ugyanúgy az előny, hiszen Ráski János és Finta Zoltán is az utolsó gurítással, egyaránt három-három fával kapott ki ellenfelétől. Hacker Dezső szenzációs játékkal, az egyik pályán 174 fás részeredménnyel szépített, a záró sorban fellépők közül pedig Szlovenszki Attilától rendre a tarolásban lépett el ellenfele, Mogyorósi Péter pedig 2:0-s szettelőnyről veszített.
Így aztán ebben a meccsben is benne volt minden, ami az egész évben jellemezte a nyíregyházi csapatot, amely teljesen amatőrként öt év után búcsúzik a szuperligától. Az utolsó esztendőt leszámítva szép időszak volt, sok, lényegesen jobb körülmények között működő klubnál csk vágynak arra, hogy ennyi időt töltsenek el a legjobbak között.

Szuperliga: Férfiak

22. forduló

Nyíregyházi TK–SalgÓzd TK 1:7 (3230:3353)

NYTK: Bíró Zs. 496, Ráski J. 541, Hacker 593 (1 pont), Finta 555, Szlovenszki A. 499, Mogyorósi 545. Ifi: 0:4 (506:1097).
hirdetés