Ballagást ünneplő tömeg támadt a kocsiban ülő családra Piricsén

Ballagást ünneplő tömeg támadt a kocsiban ülő családra Piricsén
© Fotók: police.hu
Piricse – A kocsiban ült 9 éves kisfiút úgy megviselték a történtek, hogy még mindig orvosi ellátásra szorul.

Ballagást ünneplők vettek körbe és rongáltak meg egy autót Piricsén egy közlekedési balesetet követően. A sofőr családostul a nyírbátori kapitányságra menekült segítségért.

– Encsencs felé tartott Piricsén Suzuki gépjárművével egy család június 12-én 18 óra 20 perckor. A faluban ballagást ünnepeltek, ezért nagy volt a csődület az utcákon is. Az autót vezető gömbölyi Sz. János (53) megpróbált kikerülni egy négyfős, úttesten gyalogló társaságot, a manőver közben azonban elsodort egy 29 éves piricsei nőt – mondta Kerezsi Balázs százados, a Nyírbátori Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója. – A baleset láttán a falubeliek azonnal körbevették a gépjárművet. Az eddigi adatok szerint az 53 éves sofőr megállt, majd kiszállt az autóból, de többen rátámadtak, ezért visszaült. Az elsodort, súlyosan sérült nő felbőszült élettársa, a helybéli H. Sándor (33) a Suzuki mögé érve rugdosni kezdte a járművet, amelynek betört a hátsó üvege, és megrongálódott a karosszériája. A nő testvére, a piricsei F. Dávid (24) a szélvédőt dobta be egy kővel, majd a gépkocsiból próbálta kirángatni az autóvezető feleségét, de családtagjai lecsendesítették. Sz. János nejét és a hátsó ülésen utazó kilencéves fiát védve úgy döntött, elindul, tolatás közben azonban fellökte az ott tartózkodó H. Sándort, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Az autóvezető nem állt meg, járművével megfordulva egyenesen a Nyírbátori Rendőrkapitányságra hajtott segítséget kérni.

A Suzuki szabadlábon védekező vezetője ellen a kapitányság közlekedésrendészeti osztálya közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Felesége könnyű sérülést szenvedett, kisfiát annyira megviselték a történtek, hogy ő is orvosi ellátásra szorult.

Az elsodort nő testvérét és élettársát a begyűjtött adatok alapján a zsaruk azonosították, és másnap délelőtt piricsei otthonukban elfogták.

H. Sándor ellen garázdaság és rongálás vétségének, F. Dávid ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Nyírbátori Rendőrkapitányságon. A rendőrség az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben indított nyomozás iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségnek. A bíróság a június 15-ei tárgyaláson H. Sándort két év tíz hónap, F. Dávidot három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A védők fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős, a másodfokú tárgyalás lefolytatásáig a bíróság elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

– Harle Szilvia / Zsaru Magazin –


Kis híján megismétlődött az olaszliszkai borzalom Szabolcsban

Piricse – Szerencsére ezúttal egy járókelő megakadályozta a tragédiát.
hirdetés