Ballagók városi búcsúztatója Kisvárdán

Ballagók városi búcsúztatója Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeztek végzős búcsúztatót a kisvárdai középiskolák diákjainak május 2-án.

A Városháza előtti téren, a Sétáló utcán sorakozott fel a város hat közfokú oktatási intézményének 626 tanulója, az első hagyományteremtő városi búcsúztatón. A megjelent tanárok és diákokat Soós Gábor hegedűművész játéka köszöntötte.

Az álmok elérhető valósággá váljanak

– Ma, amikor az emlékek nagykönyvébe, az „Aranykönyvbe” beírjátok neveiteket, azzal egy időben lenyomatot hagytok a jövő nemzedékének – kezdte köszöntőjét Leleszi Tibor a város polgármestere. Egy kézjegyet, melyben benne foglaltatik személyiségetek, jellemetek-életcélotok és emberségetek. Ti, akik most itt álltok, százféleképpen élitek át a jelen pillanatait. Úgy érzem elérkezett az idő, hogy gondoljatok néhány pillanatig azokra, akik segítettek, biztattak, bátorítottak benneteket az elmúlt évek során. A szüleitekre, családtagjaitokra, és mindazokra, akik a legnagyobb nehézségek idején is mellettetek álltak. De eljött az ideje a köszönetnek is, mely szól tanáraitoknak, valamint szól egymásnak, a diáktársaknak. Köszönöm pedagógusainknak a tartalmas, türelmes, következetes munkát, köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, aggódást, amit a középiskolai évek alatt kaptak a diákok. Köszönöm, hogy segítették őket abban, hogy az életben talpra tudtak állni és el tudnak indulni azon az úton mely életcéllá és hivatástudattá növi, majd ki magát az eltel évek során. Kívánok, hitet, erőt és kitartást, hogy az álmok elérhető valósággá váljanak – fejezte be köszöntőjét Leleszi Tibor polgármester.

A polgármesteri köszöntőt követően Soós Gábor hegedűszólója búcsúztatta a végzősöket, majd az osztályfőnök és két tanuló írta be az „Aranykönyv”–be az iskolája nevét, osztályát és azt aláírásukkal is hitelesítették. Az emlékkönyvet minden végzős tanuló aláírja, a már megkezdet beírások folytatásaként.

– Vincze Péter –
hirdetés