Bálozás helyett gálaest Nyíregyházán

A jótékonysági rendezvényen műsort adnak majd a népzenészek is
A jótékonysági rendezvényen műsort adnak majd a népzenészek is - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A jótékonysági rendezvényen bemutatkozik a szakgimnázium mindhárom tagozata.

Egy oktatási intézményben mindig van mit vásárolni, mindig van mit felújítani, különösen egy olyan középiskolában, mint a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium.

Formák, hangok, forgások

Három tagozaton tanulnak ugyanis a leendő művészek: a képző- és iparművészeti tagozatnak folyamatosan szüksége van különböző nyersanyagokra, a zenészeknek új hangszerek kellenek, a táncosok számára pedig az elkopott csizmákat és ruhákat muszáj folyamatosan pótolni.

Az oktatási célok megvalósítása érdekében az elmúlt években jótékonysági bálokat szervezett az iskola, ebben az évben azonban jótékonysági gálaestet rendeznek a szakgimnáziumban Formák, hangok, forgások címmel. A város művészetkedvelő és művészetpártoló közönsége előtt mindhárom tagozat bemutatkozik. Február 6-án 17.30-kor először a képző- és iparművészeti tagozatos tanulók alkotásaiból nyílik tárlat, majd 18 órától a zenész és a táncos növendékek adnak ízelítőt tudásukból. Akik nem tudnak részt venni személyesen a jótékonysági esten, de szeretnének segíteni, azok támogatói szalagok vásárlásával járulhatnak hozzá a jó ügyhöz.

– KM –
hirdetés