Bánatában részeg ámokfutásba kezdett az orosi anya kétéves kisfiával a hátsóülésen

Akt.:
Bánatában részeg ámokfutásba kezdett az orosi anya kétéves kisfiával a hátsóülésen
© Illusztráció: getty images
Oros – A nő megtudta, hogy megcsalta a férje. Inni kezdett hát, és beültette a kocsiba két éves kisfiát, akit még csak be sem csatolt, majd őrült ámokfutásba kezdett luxusterepjárójával.

A vádirat szerint a fiatalasszony házassága az utóbbi időben válságba jutott, sőt, 2015. november közepén egyik nap arról szerzett tudomást, hogy a férje megcsalta. Ugyanezen napon bánatában nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, amitől közepes fokú ittas állapotba került. Ezt követően a kora esti órákban a két éves kisfiát beültette a család luxusterepjárójának hátsó ülésén lévő gyermekülésbe, azonban a gyermek biztonsági övét nem kapcsolta be. Az ittas nő a gépkocsival Oros belterületén közlekedett, majd vezetés közben hátrafordult a síró kisfiúhoz. Ekkor áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött két szabályosan parkoló személygépkocsinak.

A nő azonban nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A megrongált gépkocsik tulajdonosai a nő keresésére indultak, amiben nagy segítségükre volt, hogy a gépkocsija rendszáma az ütközés során a helyszínen leesett. Az időközben kiérkező rendőrök egy közeli utcában találták meg a nőt, aki elismerte felelősségét.

A balesetben senki nem sérült meg, azonban mindhárom gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a nőt. A kiskorú veszélyeztetése az ügyész szerint azért valósult meg, mert a nő az anyai feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte azzal, hogy ittasan vezette a gépkocsit, illetve a gyereket a biztonsági ülésbe nem kötötte be, ezáltal veszélyeztette a gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését is. Az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől.

– Dr. Szilágyi László sajtószóvivő –
hirdetés