szon-sportoldal

2008.12.03. 11:40

Ferencziék fergeteges felemelkedése

<p>Az elmúlt évadban a Fekete-sereg, jelenleg pedig a Csoma-alakulat dicsőségét zengték Kótajban. A megyei első osztályú futballcsapat egy esztendeje újoncként vitézkedett.</p>

Az aktuális szezonban hőskölteménybe illő menetelést bemutatva már a dobogóra is felkapaszkodott. Az őszt harmadik helyen zárta a gárda, amely – a Nyírbátor társaságában – a legeredményesebb támadószekciót vetette be, negyven gólt hintve a látványra is ügyelve.

– A nyáron kerültem Kótajba, ahol tizenkilenc fős játékoskeretet vettem át, majd elindultunk a hosszú úton – summázott Csoma Dezső, a Kótaj edzője. – Heti hat alkalommal találkoztunk, és nekiálltunk a kemény alapozásnak. Nagyon fontos szempontnak tekintettem a szakszerű, fegyelmezett munkát. Időközben többen távoztak az állományból, ezért elsődleges feladatom az volt, hogy megerősítsem, lehetőleg még ütőképesebbé tegyem a csapatot. Célként határozták meg, hogy a gárda stabilizálja helyét a középmezőnyben, személy szerint, titokban ennél jobb eredmény elérésében reménykedtem, mert szeretem a kihívásokat.

Nos, Csoma Dezső nem hiába bízott „fiaiban”. Mint a tények mutatják, a Kótajt momentán a legacélosabb alakulatok között illik jegyezni.
– A pozitívumok között említhetem Ferenczi Miklós tizenöt találatát, aki így vezeti a góllövőlistát, pedig betegség miatt hat mérkőzést kihagyott! – emelte meg kalapját a csatár előtt Csoma Dezső. – A legtöbb gólt szereztük, többet, mint a listavezető Szakoly, és az előttünk álló Nagyhalász. Kameruni légiósunk, a huszonegy éves Simtchatcha próbajátékon vesz részt Bőcsőn, a Ligakupában már pályára is lépett az NB II-es együttesben. Fontosnak tartom hangsúlyozni hogy a tizenkilenc játékosból tizenöt helybeli! Továbbá nyugodt szívvel mondhatom, a csapat valamennyi tagja kitett magáért az őszi szezonban, kivétel nélkül dicséret illeti a srácokat. Persze, akad még tennivaló: idegenben sok gólt kaptunk, nagyobb figyelemmel ezen lehet javítani. Tavasszal szeretnénk folytatni szereplésünket, emellett jó lenne két-három új arccal frissíteni a keretet, egy kapusra feltétlenül szükségünk van. Kérem azt is írja le, hálával tartozunk Orosz Mihály polgármester úrnak, a szponzoroknak, a technikai személyzetnek, a szurkolótábornak, mindenkinek, aki együtt élt a csapattal!

Kótaji kitekintõ

Õszi végeredmény:

3. Kótaj 15 9 2 4 40–25 29

Otthon: 8 6 1 1 26–11 29
Idegenben: 7 3 1 3 14–14 10

15 gól: Ferenczi M. 8 gól: Simtchatcha. 6 gól:

Puskás. 3 gól: Ferenczi F. 2 gól: Ignácz D.,

Lucskai. 1 gól: Nagy K., Hangácsi, Müller, Kató

Gy.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!