Bánki-stand az 1. DOKK-on

Tóth Bence különleges okoskesztyűje
Tóth Bence különleges okoskesztyűje - © Fotó: kormany.hu / Árvai Károly
Nyíregyháza – A jövő nagy kérdése az ember és a gép együttműködése lesz – hangzott el az oktatási konferencián.

Az először megrendezett, kétnapos Digitális Oktatási Konferencián és Kiállításon egyedüli iskolai kiállítóként kapott standot a nyíregyházi Bánki, mégpedig a Dell, a Fujitsu, a HP, a Microsoft és a Samsung társaságában.

Laptopok és tabletek

A kétnapos budapesti rendezvényen elhangzott, hogy az oktatás digitalizálása minden tantárgyat érint majd. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a legfontosabb feladatok között említette a digitális átállást.
Hangsúlyozta, hogy az általános digitális ismeretek mellett a szakmai tudásra kiterjedő információkra is egyre nagyobb szükség van. „A jövő nagy kérdése ember és gép együttműködése lesz” – mondta, példaként említette, hogy egy friss felmérés szerint Németországban minden második munkahely kiváltható volna robottal.

Az utóbbi két évben jelentős eszközfejlesztéseket hajtott végre a kormányzat, amelynek részeként a következő években további 70 ezer informatikai eszközt – köztük 45 ezer tanári laptopot és 24 ezer, diákoknak szánt tabletet – osztanak majd ki.

Digitális előretörés

Csépe Valéria köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztos kiemelte, sok ma a mítosz a digitális eszközöket készségszinten fejlesztő „digitális bennszülöttekről”.

A siker zálogaként az eszközhasználatot és a szükséges tartalom rendelkezésre állását nevezte.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte: a digitalizáció uralja a mindennapokat, ezen belül a szakképzés területét is. Számukra a témák között abszolút előnyt élvez a digitális tudás (azaz az eszközök munkavégzésre használata) és a nyelvismeret.
Az I. DOKK (Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás) résztvevője volt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Bánki-iskola nevében a Bánkirobot Team Zsigó Zsolt pedagógus vezetésével.

A csapat tagjai voltak: Tóth Bence (jelnyelvi szinkrontolmács, vízalatti kutatórobot), Vas Bertalan (különböző eszközök vezérlése EMG-vel), Zsigó Miklós (vízalatti kutatórobot).

KM-LTL
hirdetés