Bánkis autós diákok sikerei

A bánkis csapat az eredményhirdetés után (hátsó sor: Bakosi Gyula Ádám, Imre János, Papp Zoltán Gyula, Kovács Árpád, első sor: Vasvári Dániel, Sarkadi Gábor, Éberhardt Attila Patrik
A bánkis csapat az eredményhirdetés után (hátsó sor: Bakosi Gyula Ádám, Imre János, Papp Zoltán Gyula, Kovács Árpád, első sor: Vasvári Dániel, Sarkadi Gábor, Éberhardt Attila Patrik
Nyíregyháza – A kecskeméti Mercedes-Benz gyár támogatásával rendezték meg a bács-kiskuni városban az autós szakmák Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőit.


– Iskolánk, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma tanulói közül hét versenyző jutott a legjobbak közé. A mezőny közel egyharmadát a bánkisok jelentették – büszkélkedett joggal Baracska Antal műszaki igazgatóhelyettes. – Az autótechnikus szakon Éberhardt Attila Patrik az előkelő 3. helyezést érte el, Bakosi Gyula Ádám a 9., Sarkadi Gábor pedig a 10. helyezést szerezte meg. Mindhárman már autótechnikusként tértek haza, hiszen az elért pontszámaik alapján megkapták a jeles technikus bizonyítványt. Az autóelektronikai műszerész szakon Imre János szintén a 3. helyen végzett, Kovács Árpád a 8., míg Vasvári Dániel a 9. helyezést érte el. Közülük ketten megkapták a jeles szakmunkás bizonyítványt, Kovács Árpádnak az írásbeli vizsgarészt még teljesíteni kell a hasonló eredményhez. Autószerelő szakon sikerült a legfényesebb „érmet” megszerezni, hiszen Papp Zoltán Gyula 1. helyezést ért el. Kijelenthetjük, hogy ő a legjobb autószerelő a most végzősök közül az országban. Természetesen az eredménye jeles szakmunkás bizonyítványt ér. A tanulók kiváló felkészítésben részesültek, s tudásuk alapján megállják helyüket a munka világában is.

Kecskemét után Győr is emlékezetes marad, hiszen a bánkisok autótechnikus csapata (Babos Gyula Ádám, Éberhardt Attila Patrik, Sarkadi Gábor) az imponáló 2. helyezést szerezte meg a Széchenyi Egyetemen, az Autószerelők Országos Egyesülete által megrendezett Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyen.

LTL
hirdetés