Bankrablással gyanúsítanak egy 16 éves lányt Franciaországban

Őrizetbe vettek pénteken egy 16 éves francia lányt Franciaországban, mert a hatóságok szerint több fegyveres rablótámadásban is benne volt. Cretiel város bíróságának szóvivője azt közölte, hogy egy bankrablás kapcsán folytatott nyomozás vezetett el a gyanúsítottig.

A hatóságok annyira súlyosnak ítélték meg az ügyet, hogy elrendelték a 16 éves lány előzetes letartóztatását is. Az ügyészség bejelentése szerint a lány legalább hét bankrablásban, illetve rablási kisérletben volt benne július elejétől a Párizstól nyugatra található Val-de-Marne-ban.

A rendőrség azt közölte, hogy szerdán vitték be a lányt, miután rablótámadás történt a HSBC bank fiókjában Maisons-Alfort-ban. Állítólag számos banjegyet találtak nála azok közül, amelyeket a rablók a bankban zsákmányoltak. A rendőrség szerint társai egy autóval elmenekültek, mielőtt a bankfiókhoz megérkeztek a rendőrök. A hatóságok szerint július eleje óta legalább hét olyan bankrablás történt a régióban, amelyekben a bünözők ugyanazt a módszert alkalmazták. Minden alkalommal egy fiatal lány lépett be a helyiségbe, az arca fedetlen volt és hétköznapi ruhát viselt. Amikor már bent volt, fegyvert rántott, és a biztonsági ajtókat kinyitva beengedte társait, akik viszont már maszkot viseltek.
hirdetés