Bár kikapott a Loki, így is az alapszakasz 7. helyén zártak a debreceniek

Bár kikapott a Loki, így is az alapszakasz 7. helyén zártak a debreceniek
Kézilabd – Az alapszakasz utolsó fordulójára már biztosan a legjobb négy közé jutó Érd csapatánál vendégeskedett a DVSC-Fórum női kézilabdacsapata. A debreceniek sorsa még nyitott volt a meccs előtt, ha pontot szereznek a Köstner-tanítványok, akkor a biztosan 7. helyen végeznek, de akkor is maradt volna ez a pozíció, ha a Fehérvár nem nyer Vácott.

Az Érd kezdte jobban a meccset, 4-1-re elhúztak a hazaiak, ám a Debrecen a félidő derekára megfordította az állást (5-6). Ezt követően hullámvölgybe kerültek a piros-fehérek, volt egy olyan periódus, amit 6-0-val zártak az érdiek, akik így a szünetre megnyugtató előnyre tettek szert (15-9).

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a DVSC-ből Karalyos Orsolya, Kazai Anita és Bálintová Réka nyújtott átlagon felüli produkciót, így a meccs végére megmaradt a szünetben kialakult hatgólos differencia (28-22).

A debreceni vereség nem került pozícióváltásba, ugyanis a székesfehérváriak 31-26-ra kikaptak Vácon, így a DVSC a 7. helyen zárta az alapszakaszt. A rájátszást a Vác kezdi az ötödik helyről, a Veszprém a hatodikról, a DVSC-Fórum a hetedikről, az Alcoa FKC pedig a nyolcadikról. A rájátszás első fordulójában, két hét múlva a Veszprém látogat Debrecenbe.

TÉNYEK

ÉTV ÉRDI VSE – DVSC-FÓRUM 28-22 (15-9)
Érd, 350 néző. V: Horváth P., Marton B.
ÉRD: JANURIK – Török 2, Wolf 3 (3), Bognár B. 2, Kisfaludy 2, Szekeres, VINCZE 4. Cs: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), KOVÁCS A. 6, Tamás K., Vukcsevics 2, TÓTH T. 5 (2), Balogh B. 1 (1), László B. 1, Pádár M. Edző: Szabó Edina
DEBRECEN: Király – Varsányi 2 (2), KARALYOS 3, Kudor 2 (1), Dakos 2, Siska 1, KAZAI 3. Cs: Makai (kapus), Bohus-Karnik M., Szilágyi Á. 2, BÁLINTOVÁ 4, Slakta 1, Som 1 (1), Karnik Sz. 1. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4-1. 13. p.: 5-6. 18. p.: 9-8. 27. p.: 15-8. 42. p.: 22-12. 55. p.: 27-18
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 7/4

MESTERSZEMMEL

Szabó Edina: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a védekezésünk csak a mérkőzés egy periódusában működött nagyon jól.

Köstner Vilmos: – Gratulálok az Érdnek egész éves teljesítményéhez, ahogyan a saját csapatomnak is, mert azt gondolom komoly eredményt ért el, bár a mai meccsen sokat hibázott.
hirdetés