Barack Obama múltja és jelene

Barack Obama múltja és jelene
Egyesült Államok – Barack Obama tizenévesen egy Baskin-Robbins fagylaltozóban dolgozott és most ki nem állhatja a fagyit, viszont imádja felesége, Michelle rákos tésztáját, ő maga pedig a chilli készítésének mestere.

Az Egyesült Államok első fekete elnökéről tudni lehet, hogy sosem kávézik, ritkán fogyaszt alkoholt, kedvenc itala a fekete erdei gyümölcsökből készült jeges tea. Odavan a csokis-mogyorós proteinszeletért.

Amikor Indonéziában élt, evett kutya – és kígyóhúst, sőt, sült szöcskét is. A leendő amerikai elnök állítólag Pókemberes és Conan, a barbáros képregényeket gyűjt, kedvenc festője Pablo Picasso. Ha teheti Miles Davist, Bob Dylant, valamint Bachot és a The Fugees hip-hop zenekart hallgatja.

Elolvasta az összes Harry Potter-regényt, kedvenc könyvének Herman Melville Moby Dickjét tartja. Kedvenc filmje a Casablanca és a Száll a kakukk fészkére.

Álmok apámtól című memoárkötetének audiováltozatáért Grammy-díjat kapott 2006-ban. Első randijukon Michelle-t a feketék életének, problémáinak bemutatására törekvő Spike Lee Szemet szemért című filmjére vitte el.

Az Áldott

Obama keresztneve, Barack szuahéli nyelven annyit tesz, hogy “az áldott”. A középiskolában O’Bomber volt a beceneve, mert jól kosarazott. Egyetemista koráig még mindenki Barryként ismerte, akkortól viszont azt kérte, hogy teljes nevén szólítsák.

Néhai nagyanyja Mackónak nevezte. A majdani elnök imádja a scrabble-t és a pókert. Balkezes (a hatodik ilyen elnök a világháború óta), beszél spanyolul, és ha nem politikus lenne, építész szeretett volna lenni. Tinédzserként kipróbálta a marihuánát és kokaint.

Apple Mac laptopja van és egy Ford Escape Hybridet vezet, lecserélte korábbi benzinzabáló Chrysler 300-asát. Ő és Michelle tavaly 4,2 millió dollárt keresett, bevételük nagy része könyveinek forgalmából származott.

Diákhiteleit csak négy éve fizette vissza, miután szerződést írt alá könyvének megjelenéséről.

A dohányzásról nem tud leszokni

Súlyzózgat, 90 kilót nyom fekve, de a dohányzásról nem tudott leszokni, pedig az elnökség megpályázása előtt ezt megígérte Michelle-nek. Van egy pár vörös bokszkesztyűje, amelyet Muhammad Ali dedikált. Azt tervezi, hogy a Fehér Házban kialakít egy kosárlabdapályát.

1500 dolláros Hart Schaffner Marx öltönyt hord, négy pár azonos, 44-es méretű fekete cipője van. Hetente egyszer jár fodrászhoz Chicagóban (Zariff), ahol 21 dollárért nyírják a haját. Gyűlöli a fiatalok körében elterjedt csípőnadrágdivatot. Szenátusi irodájában levő asztala egykor Robert Kennedyé volt, aki bátyjához, John F. Kennedyhez hasonlóan merénylet áldozata lett.

A választási kampány során nem volt hajlandó figyelni a CNN hírcsatornát, inkább sporteseményeket nézett. Egy Madonna és a kisded szobrocskát, valamint egy olyan karkötőt hord, amely egy iraki katonáé volt, ezek a szerencsehozói.

Az asztalán az élet törékenységének jelképét, egy tojást tartó kezet ábrázoló fafaragvány található. Mindkét kislánya a Yale Egyetemen akar tanulni, a 10 éves Malia arról álmodik, hogy színésznő lesz, a 7 éves Sasha táncos- és énekesnő szeretne lenni.

Obama chicagói házában négy kandalló van. Kedvenc tévéprogramja a M.A.S.H. és A drót. A biztonságára ügyelő Titkosszolgálattól a Renegát (hitehagyott) kódnevet kapta.

Forrás: Blikk.hu
hirdetés