Bárándy Péter Princz Gábor felmentését indítványozta

Bárándy Péter korábbi igazságügyminiszter védőként a Postabank volt elnök-vezérigazgatójának felmentését indítványozta a Fővárosi Bíróságon csütörtökön.

Az ügyészség szerint Princz Gábor és hat vádlotttársa bűnös abban, hogy a Postabank 34,4 milliárd forintot veszített helytelen üzletpolitika miatt. Bárándy szerint viszont nem történt jogszabálysértés.

A vádhatóság Bárándy Péter szerint szokatlan módon nem konkrét jogszabályszegéssel, hanem általában elhibázott üzletpolitikával vádolja a Postabank vezetőit.

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a negyedrendű vádlott, Lovas Józsefné volt vezérigazgatóhelyettes védője úgy látja, a per hét vádlottja közül egyik sem követett el bűncselekményt.

 Bánáti hangoztatta: ” az ilyen gazdaságpolitikai vitáknak, amelyeket az ügyészség a vád tágyává tett, nem a büntetőbíróságon, hanem a közgazdasági klubokban van a helye.”

Hasonló következtetésre jutott védői perbeszédében Zamecsnik Péter, a másodrendű vádlott, Tar józsef volt vezérigazgatóhelyettes védője is. Szerinte “az ügyészség olyan területre tévedt, ahová nem kellett volna.”

Ítélet a nyári ítélkezési szünet előtt, július közepéig várható.
hirdetés