Bárkiből lehet életmentő!

Dr. Ulrich Attila alpolgármester (balra) és dr. Barabás László alelnök a városháza Bencs termében
Dr. Ulrich Attila alpolgármester (balra) és dr. Barabás László alelnök a városháza Bencs termében - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Pár perc alatt megtanulhatjuk, hogyan mentsünk életet a mentő megérkezéséig.


Kettőszáz darab „Legyél te is életmentő!” című DVD-t ajándékozott a Rotary Club Nyíregyháza a megyeszékhely önkormányzatának hétfőn az újraélesztés világnapja alkalmából. Az adathordozó korongokon egy néhány perces tájékoztató kisfilm található, amely a defibrillátorok használatáról és a szakszerű újraélesztésről ad hasznos és teljes körű információt a nézőknek.

A kórház is népszerűsíti

A hétfői sajtótájékoztatón jelen volt többek között dr. Ulrich Attila alpolgármester, dr. Barabás László, a Rotary Club Nyíregyháza alelnöke és Pták István, a szervezet háznagya is. – Nem elegendő defibrillátorokat kihelyezni a forgalmas közösségi terekre, intézményekbe, meg kell tanítani az embereket arra is, hogyan használják azokat, mit tegyenek, hogyan mentsenek életet a mentő megérkezéséig. Ebben segít ez a tájékoztató film, amely hamarosan a Jósa András kórház honlapján is megtekinthető lesz – emelte ki Pták István. Jövő nyártól térképek jelzik majd a megyeszékhely forgalmas helyein, terein, hol találhatóak a városban defibrillátorok.

PI
hirdetés