„Bárókerti party” az anarcsi Czóbel-kúriában

Akt.:
„Bárókerti party” az anarcsi Czóbel-kúriában
© Fotók: Jaksi Róbert
Anarcs – Hol másutt, mint stílszerűen az anarcsi Czóbel-kúria kertjében mutatták be hétfő délelőtt a Bárókert című kötetet.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának Arcok és könyvek a történettudomány köréből sorozatának keretében szervezték meg – az anarcsi önkormányzat hathatós közreműködésével.

A helyiek jóvoltából ötven nyíregyházi érdeklődőt busz szállított a községbe. Az amarcsiakkal és a környékbeliekkel együtt így körülbelül nyolcvanan vettek részt a könyvbemutatón, melynek a Czóbel Minka Általános Iskola adott otthont.

Kertész Zoltánné önkormányzati képviselő mutatta be a község múltját és jelenét. A „Bárókert. Az anarcsi Czóbel-kúria kertje” című kötetről Kujbusné Mecsei Éva levéltár-igazgató beszélgetett a szerzővel, Ombódy Ildikó okleveles tájépítész mérnökkel. A kötet a kert rekonstrukcióját finanszírozó uniós pályázat révén született meg, így szó esett a projektről is, amelyről Kalinák József polgármester és dr. Dolhai Edina jegyző szóltak. A program végén az érdeklődők körbejárták a kertet, melynek környezetében jelenleg is épül-szépül a kúria.

KM
hirdetés