Bartha István rangos elismerést kapott

Bartha István (középen) a díjjal és a díjátadókkal
Bartha István (középen) a díjjal és a díjátadókkal - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – A megyei fogathajtás atyját a honi szövetség díjátadó gáláján jutalmazták.

Bartha István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakbizottságának tagja a Magyar Lovassportért emlékérmet vehette át a Magyar Lovassport Szövetség díjátadó gáláján. A kitüntetést az elmúlt évtizedekben végzett kimagasló munkájáért, a sportolók felkészítéséért, a lovassport érdekében kifejtett eredményes oktatási és nevelési tevékenységéért, a fiatalokat, a diáksportot felkaroló munkásságáért kapta.

Bartha István a fogathajtással több mint három évtizede ismerkedett meg. Kettes fogatával eredményesen versenyzett, közben bírói és pályaépítői vizsgát is tett. Másfél évtizede az A és B kategóriás versenyeken rendszeresen tagja az alapzsűrinek, a B kategória elismert pályaépítője. Folyamatosan képezte magát, regisztrált edzői vizsgát is tett, egy évtizede a nemzeti és nemzetközi versenyek rendszeres közreműködője.

Edzőként a fogathajtás mellett a díjugrató szakágban is tevékenykedett. Szívesen és szeretettel foglalkozik fiatalokkal, jelenleg is több tanítványa van, akik az A, a B és a C kategóriában versenyeznek. Tavaly az általa felkészített kettes fogathajtó csapat az országos A kategóriás bajnokságban harmadik helyezést szerzett.
hirdetés