Helyi közélet

2013.03.18. 10:33

Három aggregátor segíti Tiszarádot

Tiszarád - Tiszarádon sincs áram csütörtök délután óta, azonban hétfő délelőtt már három aggregátor is segítette a település életét.

Tiszarád - Tiszarádon sincs áram csütörtök délután óta, azonban hétfő délelőtt már három aggregátor is segítette a település életét.

– Az önkormányzatnak van egy saját aggregátora, azzal fűtjük a polgármesteri hivatalt. Hollóháza polgármestere elhozta községünkbe a saját aggregátorát, azzal megkezdtük az iskola fűtését, s vasárnap este a kemecsei járástól is kaptunk egy aggregátort, azzal pedig az óvodát szeretnénk felmelegíteni – tájékoztatta szerkesztőségünket hétfő délelőtt Papp Endréné, Tiszarád polgármestere.

– A hideg termek miatt a két intézményben hétfőn nem voltak foglalkozások, de kedden már újra kinyit az iskola és az óvoda is. A lakosság nehezen éli meg az áramszünetet. Főleg az idősek vannak nehéz helyzetben, hiszen a fagyasztóban tárolt húsok kiolvadnak, megromlanak. Aki tehette, hóval hűtötte az ételt, vagy elvitte rokonokhoz. Központi melegedőt nem kellett kialakítanumnk, ilyen igénnyel nem jelentkezett senki sem. A Máltai Szereteszolgálat gyertyát és takarót ígért, valamint hétfőn a honvédség meleg ételt oszt majd a lakosságnak. Vasárnapig víz sem volt, a kisgyermekes családoknak szénsavmentes ásványvizet osztottunk, hogy tudjanak tápszert készíteni.

– Úgy gondolom, a több napos áramszünetnek az is az oka, hogy elavult az elektromos rendszer a településen. Tiszarádra 1962–ben vezették be a villanyt, s azóta ezt a hálózatot nem újították fel sem a határban, sem a településen. Ráadásul azóta nagy mértékben megnőtt a fogyasztás, jóval több az elektromos háztartási eszköz. A szolgáltató mindig csak ígérgeti a felújítást, de nem történik semmi. Egy trafó van a községben, de az már nem bírja el a lakossági fogyasztást – tette hozzá Tiszarád vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában