Bátor, Gyarmat: otthon, édes otthon

A Nyírbátorba visszatért Kovács Ákos elkapta a fonalat. legutóbb tizenegy gólt lőtt
A Nyírbátorba visszatért Kovács Ákos elkapta a fonalat. legutóbb tizenegy gólt lőtt - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Rejtélyes túrát teljesít a Vasvári, nem lesz babazsúr a Kisvárda idegenbeli fellépése.


A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban veretlenül vészelte át az eddig teljesített két bevetést a Nyírbátor. A Csapos-csapat szombaton (kezdés: 17 óra) hazai pályán a Kazincbarcika remélt legyűrésével haladhat tovább. A bizonytalansági tényező abból ered, hogy a látogatók még csak egy meccset abszolváltak, mégpedig sikerrel, viszont ez lesz az első idegenbeli erőpróbájuk.

A Fehérgyarmat egy órával később, ugyancsak otthon szerepel: a Berettyóújfaluval esedékes partin legutóbbi, hajdúnánási ballépést igyekszik kitörölni az emlékezetből. Erre jó esély mutatkozik, elvégre a hajdúságiak nem éppen acélosan indították a szezont, bár eddigi egyetlen vereségük még nem katasztrófa – pláne, hogy az éllovas Füzesabonnyal szemben hajtottak fejet. Talán a Falcsik-alakulat is térdre kényszeríti őket.

Rejtélyes túrára melegít a Tiszavasvári, amely ahhoz a Nádudvarhoz hivatalos vasárnap, amely a sorsolás szeszélye folytán még egy találkozót sem játszott. Hadas Sándor „fiai” ötven százalékos mérleggel (egy győzelem, egy vereség) hangolnak az aktuális portyára, no meg a pontszerzés reményében. Szinte csaknem ugyanakkor lesz jelenése a Kisvárdának – Hajdúböszörményben. A Türk-legénység a nyitányon Bátorban csikart ki értékes döntetlent, majd saját katlanjában buktázott, miközben a Böszörmény ez idáig veretlen. Szóval, nem ígérkezik babazsúrnak ez kirándulás.

A nőknél ezúttal nem rendeznek fordulót.

KM-KT
hirdetés