Bátor: ki beszél itt már kiesésről?

Akt.:
Nyírbátor vs. Monor
Nyírbátor vs. Monor - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Parádés második félidei játékkal leckéztette meg a feljutásért harcoló Monort a szabolcsi NB III-as futballcsapat.

Hajrá, magyarok! Ismét azt a szerelést öltötte magára a nyírbátori csapat, amely színében és márkájában is megegyezik a magyar válogatottéval, így a piros-fehér-zöldeknek akár így is lehetett volna szurkolni. A második helyezettként érkező Monor elleni NB III-as mérkőzésen a „válogatott” vezető gólját Illés Gyula szerezte, a csapatkapitány mutatós, szabadrúgásból elért találattal feledtette az előző meccsen elhibázott tizenegyesét.

Sipos Tamás növelhette volna az előnyt, ehelyett a Monor egyenlített, teljesen váratlanul. Közvetlenül a szünet előtt visszavehette volna vezetést a Bátor, de a Bagi Ákos által kiharcolt helyzetből Kinczel Ervin gólba tartó lövését blokkolták a védők.

Hanem a második félidő! Na, az volt az igazi futball! Lüktetett a játék, a Monor sem tett le a győzelemről (és Urbán Gábor révén a kapufát is eltalálta), a Bátor a kinyíló vendégcsapattal szemben az üres területet befutva igyekezett megszerezni a győztes gólt. Emberelőnyét ragyogóan használta ki a házigazda: a hajrában Hornyák Marcell Illés Gyula szöglete után, majd Illés Gyula felívelését követően a Roszel Róbert által továbbfejelt labdából is a kapuba lőtte, a kettő között pedig a lécre fejelt.

Nem túlzás – különösen a második félidőben –, parádés futballal rukkolt elő az NYFC, amely tízre nyújtotta veretlenségi sorozatát, és immár élcsapat ellen bizonyította, hogy a kiesésért folytatott a harc a múlté, és a jobb helyezésekért lehet versenyben.

NB III: Keleti csoport, 22. forduló

Nyírbátori FC–Monori SE 3–1 (1–1)

Nyírbátor, 300 néző, v.: Szilágyi S.

Nyírbátor: Vasas G. – Szabó R., Müller Zs., Sipos T., Bagi Á., Reznek, Illés Gy. (Bernáth M., 92.), Kinczel, Terdik (Boros D., 89.), Roszel (Mankó, 91.), Hornyák M. Játékos-edző: Ambrusz Árpád.

Monor: Bozsó – Balanescu, Villányi, Schmidt, Mészáros L., Urbán G., Bogáti, Hunya, Fazekas R., Katona R., Tóth Á. (Bonifert, a szünetben). Edző: Horváth Dávid.

Gól: Illés Gy. (18.), Hornyák M. (83. és 88.), illetve Hunya (31.). Kiállítva: Hunya (beleszállt Müller Zsoltba, 73.). Jó: Müller Zs., Bagi Á., Illés Gy., Kinczel, Roszel, Hornyák M., illetve Villányi, Bogáti, Urbán G. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Ambrusz Árpád: – Le a kalappal az egész csapat előtt! Megint bebizonyosodott, hogy a csapat nem tizenegy játékosból áll, mert ezúttal olyan futballisták is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Ugyanígy szeretnénk folytatni tovább!

Horváth Dávid: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, majd átvettük az irányítást, és sikerült egyenlítenünk. A második félidőben a kiállításig mi domináltuk, de lélektanilag mi jöttünk ki rosszul abból a szituációból, és tíz emberrel elveszítettük a meccset.
hirdetés