Bátori bravúrgyőzelem, sényői pontszerzés

Bátori bravúrgyőzelem, sényői pontszerzés
© Fotó: KM-archív
Nyírbátor, Sényő – Az NB III. 13. fordulójában mindkét megyei együttesünk idegenben lépett pályára.

A Sényő-Carnifex öt kezdő játékosa nélkül lépett pályára Tiszaújvárosban, de ez nem látszott a játékon. A 12. percben mindenki számára érthetetlen módon a játékvezető befújt egy tizenegyest, ami legfeljebb szabadrúgás lehetett volna kifelé. A büntetőt követően átvette az irányítást a közel száz szurkolója által támogatott vendégcsapat és néhány formás támadás után, Fabu Márton révén kiegyenlített az első félidőben.

A második játékrészben nyomás alá helyezték a vendégkaput, de minden ellenakcióban benne volt a gól, viszont a hazaik és a vendégek sem találtak kaput. Igazságos döntetlen született.

Szép számú „hazai” közönség előtt ragyogó napsütéses időben kezdődött a Jászberény-Nyírbátor mérkőzés. A berényiek uralták a játékot, de helyzeteket nem tudtak kidolgozni. A bátori csapaton látszott az edzéshiány, sok volt az eladott labda, a pálya minden részén, majd a 25. percben Katona György lövése a kapu keresztlécén csattant. A z eső félidő hajrájához közeledve fokozta az iramot a hazai csapat, aminek a 37. percben meg is lett az eredménye: a bátori védők hibáit kihasználva Farkas János megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhetek a vezetésnek a hazaiak, mert ugyancsak egy védelmi hibát kihasználva Katona kiegyenlített.

A második félidő egy gyors vendéggóllal kezdődött, amikor is Katona mintegy húsz méterről kilőtte a kapu bal felső sarkát, ezzel vezetéshez juttatva a Nyírbátort. Ezt követően védekezésre kényszerült a Bátor, de ügyesen tördelte a játékot, a cseréknek köszönhetően pedig időnként veszélyes kontrákat is vezetett. A Berény csak erőlködött, helyzeteket ugyan kialakított, de Vasas kapuja már érintetlen maradt. Összességében a nagyon lelkes vendégegyüttes megérdemelten szerezte meg a három pontot, amit az is mutat, hogy az ellenfél szurkolóinak egy része gratulált a játékosainknak.

Labdarúgás: NB III. Keleti csoport, 13. forduló

Tiszaújváros–Sényő–Carnifex 1–1 (1–1)

Tiszaújváros, 300 néző, v.: Hanyecz (Pogonyi, Belicza).

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Fodor (Nagy P., a szünetben), Burics, Dajka, Pap, Nagy D., Bussy, Hussein, Illés (Molnár M., a szünetben), Kertész (Faggyas, 75.), Papp. Edző: Gerliczki Máté.

Sényő: Gagyi – Klepács, Kristófi, Ács, Lakatos L. (Takács Á., 83.), Phrakonkham, Fabu, Marics (Ruska, 86.), Kapacina K., Barcsay (Bodó, 55.), Márton. Edző: Fiumei Viktor.

Gól: Nagy D. (13. – 11-esből), ill. Fabu (32.)

Jók: Nagy D., Papp F., Burics, Dajka, ill. az egész csapat, Gagyi a mezőny legjobbja.

Tudósított: Pehely Zoltán.

Gerliczki Máté: – Két jó csapat játszott egy viszonylag jó mérkőzést, melyen a helyzetek számát tekintve közelebb álltunk a győzelemhez. A szerdai kupamérkőzés után mindkét csapat nagyon elfáradt a meccs végére. A bajnokság eddigi legsportszerűbb szurkolótáborával találkoztam az ellenfél részéről.

Fiumei Viktor: – Az első perctől egymásnak estek a csapatok, igen véleményes tizenegyessel vezetéshez jutottak a hazaiak, de gyorsan sikerült egalizálni. Ezután inkább mezőnyben folyt a játék. A hazai csapat lőtt egy kapufát, mi az első félidőben nem nagyon jutottunk el az ellenfél tizenhatosáig, mezőnyben attól függetlenül jól játszottunk. A második félidőben gyűrték egymást a csapatok, igazi férfias küzdelem volt. Az is hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy Gagyi Sanyi remek védéseivel meccsben tartotta csapatunkat, ennek ellenére, mindenféleképpen rászolgáltunk az egy pontra. Gratulálunk a hazai csapatnak, további sok sikert nekik a folytatásban!

Jászberény–Nyírbátor 1–2 (1–1)

Gyöngyös, 150 néző, v.: Gaál (Sinkovicz, Szabó D.).

Jászberény: Menczeles – László (Ludasi, 55.), Szemere, Szöllősi (Bálint, 71., Ilkovics, 83.), Hevesi-Tóth, Fejes, Herczeg, Szanyi, Farkas, Svedyuk, Sándor. Edző: Arany László.

Nyírbátor: Vasas – Szegedi (Benkő, a szünetben), Sárosi, Müller, Tóth M., Katona, Boros, Bernáth (Reznek, 72.), Bagi, Fenyőfalvi, Terdik (Vámos, 66.). Edző: Szilágyi Krisztián

Gól: Farkas (37.), ill. Katona (41., 46.).

Jók: Farkas, ill. az egész csapat.

Tudósított: Janovics János.

Arany László: – Gratulálok a lelkesen játszó ellenfelünknek, bízom benne, hogy mások ellen is ilyen szerencséjük lesz.

Szilágyi Krisztián: – Minden tiszteletem a játékosaimé, emberfeletti, amit hétről-hétre bemutatnak. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, egy nagyon jó csapat ellen. Mi nem adjuk fel…
hirdetés