Bázissá vált napjainkra a Hunyadi

Nyírbátor – Az Európai elsősegélynyújtó nap ünnepségét negyedik alkalommal rendezte meg Nyírbátorban a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és a Magyar Vöröskereszt Nyírbátori Szervezete.

Mint Kaliba Antal iskolaigazgató elmondta, gyerekek és szülők életében fontos jelszóvá vált: Neked csak egy életed van, vigyázz rá. Az ünnepi műsorban az iskola diákjai verssel, tánccal szerepeltek.

A résztvevőket a város önkormányzata nevében dr. Báthory Gábor, az oktatási bizottság elnöke köszöntötte. Mint hangsúlyozta az önkormányzat nagyra értékeli az ifjúsági vöröskereszt, illetve az intézmény nevelőinek tevékenységét.

Vért is adtak


Kutyásbemutató és vetélkedő

A rendezvény programjában elsősegélynyújtás, kerékpárverseny, kutyás
emutató, technikai bemutató egyaránt szerepelt. Legnagyobb érdeklődés
a szimulált balesetet, illetve az ezzel kapcsolatos mentési együttműködést
kísérte, s többen bekapcsolódtak a vetélkedőbe, hallgatták Tanyik József
alezredes tájékoztatóját, valamint a bűnügyi nyomozók munkájáról érdeklődtek.

Méltatta a rendezvényt Hrenkó Henrietta, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Észak-alföldi Régiójának vezetője is. Mint elmondta, a nyírbátori Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazi bázisa a vöröskeresztes munkának, s ebben meghatározó szerepe van Baracsi Lajosné vöröskeresztes-tanárelnöknek. Az Országos Mentőszolgálat nyírbátori mentőállomása, a helyi rendőrkapitányság, a határőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság bemutatói ugyancsak sok érdeklődőt vonzottak.

A szervezők felhasználták a rendezvényt önkéntes véradásra. A nyíregyházi véradóállomás dolgozói kiszállása révén az iskola földszinti helyiségében mód nyílt arra, hogy a jelenlévők vérükkel segíthessenek a bajbajutottakon.

– Koncz Nóra –
hirdetés