Be, az elődöntőbe

Be, az elődöntőbe

A negyeddöntő második meccsén is győzött a DKSK Miskolc, és elődöntőt játszhat.

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a két nyert találkozóig tartó negyeddöntő második mérkőzésén – a múlt vasárnap Miskolcon 83-53-ra nyerő – DKSK Miskolc csütörtökön este a Szolnoki NKK vendége volt. Sok ismerős arc mosolygott a diósgyőri lányokra a bajnoki előtt, az ultrákon kívül jó néhány ,,csendesebb” piros-fehér szimpatizáns szorított a DKSK csapatáért a helyszínen.

A kezdés után

A mérkőzés első találatát a hazai együttes szerezte, amire Diósgyőr hat ponttal válaszolt (2-6). A folytatásban felváltva estek a kosarak, egészen a 8. percig, amikor Imbergerová előbb egy triplát, majd egy duplát helyezett el a gyűrűben, ezzel 8 pontra nőtt a vendégek előnye (11-19). A második negyed elején Ambrus kosarával már tíz volt közte (13-23), de a szolnokiak a DKSK védekezésbeli hibái miatt 4 pontra felzárkóztak a játékrész derekára (27-31). A következő percekben ez a négy pont körüli különbség ,,tartotta magát”, mígnem a piros-fehérek védekezése összeállt, és a szerzett labdák után gólokkal szórták meg a házigazdákat, több mint 10 pontos előnyt összerakva a hosszú szünetre (32-43).

Fordulás után

A térfélcsere után a Diósgyőr ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. A vendégek egyértelművé tették fölényüket, és a pontgyártás közben változatlanul jól védekeztek, amit jelez, hogy a negyed első 5 percében csak 2 pontot tudtak begyötörni a hazaiak (34-50). Ambrus középtávolijaival tovább tüzelte a diósgyőri drukkereket, akik csupán annak nem örülhettek, hogy a 28. percben Imbergerová kipontozódott. De ez sem zavarta meg a remekül játszó piros-fehéreket, akik a negyed végéig tovább növelték előnyüket (38-61). A záró tíz percet úgy kezdhette a Diósgyőr, hogy gyakorlatilag megnyerte a meccset és ezzel együtt a párharcot is. A 35. percben Fürész E. két hármasa után 44-67 állt az eredményjelzőn, és erre a játékrészre csupán az maradt megválaszolatlan, hogy mekkora különbséggel diadalmaskodnak a meggyőzően játszó piros-fehérek.

A két nyert meccsig tartó negyeddöntőt 2-0-ra a DKSK Miskolc nyerte.

A két nyert mérkőzésig tartó elődöntőben a DKSK Miskolc az MKB-Euroleasing Sopron ellen meccsel a döntőbe jutásért. A két gárda az első összecsapást Sopronban játssza április 9-én, 18 órától.

BCs 

Jegyzőkönyv

Szolnoki NKK – DKSK Miskolc 54-76 (13-21, 19-22, 6-18,
16-15)

Szolnok, 200 néző. V.: Páli, Téczely.

Szolnoki NKK: Hartmann (3), Somogyi (9/3), Farkas A.
(6), Maksimovic (2), HORTI (13). Csere: TAJKOV (8), Hegedüs (4), Szalay
(9/3). Edző: Gálos László.

DKSK: ENGLERT (13/3), Djelmis (4), FÜRÉSZ E. (11/9),
AMBRUS (16), KELLER (14). Csere: Fodor (6), IMBERGEROVÁ (12/3), Hargitai
(-). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.

Kipontozódott: Imbergerová a 28., Keller a 40. percben.

Gálos László: – Gratulálok a Diósgyőrnek
a négy közé jutáshoz. Mi ezen a mérkőzésen elmaradtunk attól, amit tudunk.
Tapodi Péter: – Örülünk, hogy a
miskolci sportbarátokat megörvendeztethettük a négy közé jutással. A minket
elkísérő szurkolókat jó és eredményes játékkal magunkat pedig egy szabad
hétvégével.
hirdetés