Bébiételt csomagol a konzervgyári irodista – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Húsz éve immár, hogy beszámoltunk a különleges közlekedési balesetről
Húsz éve immár, hogy beszámoltunk a különleges közlekedési balesetről

Nyíregyháza – Összeállításunkban felidézzük, miről számolt be lapunk évtizedekkel ezelőtt ezen a héten.

Hetven éve írtuk
1949. április 9., szombat

Rövidesen elkészül a fehérgyarmati sportpálya
Két hete határozták el a fehérgyarmati dolgozók, hogy új sportpályát építenek. Az építési költségekre a KIOSZ 6 ezer forintot ajánlott fel a fehérgyarmati EPOSZ-nak. A pályát drótkerítéssel veszik körül, amihez az oszlopokat a község sportszerető lakossága adta. A helyi EPOSZ és Diákszövetség tagjai lelkes rohammunkával vettek részt az építésben, amit néhány napon belül befejeznek.

Hatvan éve írtuk
1959. április 14., kedd

Nagy nap Sóstón!
Ma átadják a modernné átépített fedett termálmedencét Sóstón. A Nyíregyházi 6-os Mélyépítő Vállalat dolgozói teljesen újjávarázsolták a város lakossága által oly régóta igényelt fedett medencét. Így aztán az év valamennyi szakában üzemelhet a fedett medence. Korszerű, íves mennyezetet építettek, elvégezték a medencefenék szigetelését. Tetszetős bejárattal, előszobával gazdagították az egykor kezdetlegesen meg­épített sóstói medencét.

Ötven éve írtuk
1969. április 16., szerda

Nagy a túljelentkezés a mezőgazdasági gépész szakmára
A Baktalórántházi Mezőgazdasági Szakmunkásképző Iskolában nem volt könnyű dolga a tantestületnek. Az 1969–70-es tanévre a megyéből 151 gyerek adta be a felvételi kérelmét.

– Csak hatvanat vehetünk fel – tájékoztatott Fülöp Mihály iskolaigazgató.

Szabó Árpád megjegyezte: – Azért szeretnék gépész lenni, mert szeretem a gépeket. A falunkban nagyon fejlődik a gépesítés. A tsz-nek épül a szerelőcsarnoka, ott szeretnék dolgozni.

Negyven éve írtuk
1979. április 20., péntek

Petrika Ibolya a célegyenesben
Négy nyíregyházi atléta készülhet a jövő évi nyári olimpiai játékokra Erdélyiné Szabó Ildikó, Petrika Ibolya, Zarnóczay Klára és Bakosi Béla személyében. Célegyenesben vannak, csak rajtuk múlik, hogy eljutnak-e Moszkvába…

– Edzőmmel, Molnár Istvánnal a 400 méteren az idei edzéstervemben az 52,5 másodperc elérését határoztuk meg célként. Képesnek tartom magam arra, hogy ezt elérjem.

Harminc éve írtuk
1989. április 18., kedd

Irodisták a szalag mellett
Csomagol az igazgató, a titkárnő, a gépkocsivezető. Mindenki, aki él és mozog, részt vesz a termelésben, a csomagolóüzemben dolgozik délutános műszakban. A nyári szezonban megszokott dolog ez a Nyírség Konzervipari Vállalatnál. De hol van még a szezon? Március végétől egy hónapon át 42 irodista végez fizikai munkát. Partizer László ügyviteli igazgató elmondta, hogy igyekeznek minden piaci lehetőséget megragadni, és most egyszerre futott be a szovjet, a tőkés és a belföldi partnerek rendelése. Bébi­ételt szállítanak a Szovjetunióba, és ennek a csomagolása nem igényel szaktudást.

Húsz éve írtuk
1999. április 16., péntek

Akárhogy is fáj, a Vasvári kiszáll!?
Tamás Géza, a másodosztályú Tiszavasvári labdarúgócsapatának szakosztályvezetője lapunknak azt nyilatkozta: „Jelen pillanatban nagy a valószínűsége annak, hogy a másodosztályú szereplést nem fogjuk bírni, és ősztől az NB III-ban folytatja a Tiszavasvári. Nekem nincs pénzem arra, hogy fenntartsam a csapatot. Legalább annyira fáj a szívem azokért az emberekért a városban, akiket elbocsátanak az állásukból.

1999. április 19., hétfő

Kamion a Búfelejtőben
Szombat reggel 5 óra 15 perckor egy szlovén kamionszerelvény valósággal letarolta Nyíregyházán a Búfelejtő kisvendéglőt. Az épület kártyavárként dőlt össze. Még rágondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha a szórakozóhely nyitva, és vendégek tartózkodnak bent. Szerencsére az épület és a környéke a baleset időpontjában kihalt volt.
hirdetés