Bebiztosíthatják magukat a Cápák

Bus Ivánék Miskolcon vizitálnak
Bus Ivánék Miskolcon vizitálnak - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Egy győzelem kell ahhoz, hogy megszerezzék az alapszakasz negyedik helyét.


A Blue Sharks múlt hét vasárnap magabiztosan nyerte meg a BKG elleni ki-ki meccset, ezzel nagyot lépett afelé, hogy megszerezze az alapszakasz negyedik helyét. Hogy biztosan meglegyen, ahhoz a hátralévő két mérkőzésből egyet kell még behúzni. Pénteken jó esély lehet erre Miskolcon, noha a borsodiaknak csak győzelemmel marad sanszuk a rájátszásra.

– A Miskolc nem olyan már, mint amikor hazai pályán vagy a kupában játszottunk velük – vezette fel a mérkőzést Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője.

– Voltak sérültjeik, akik felépültek már, illetve cseréltek egy külföldit, ő az, aki a BKG-ban volt a szezon elején. Hasonló, mint az utódja, kicsit erősebb alkat, de valamivel lassabb, viszont jobban dob kintről. Őt minél jobban ki kell venni a játékból. Az említett légiós, Austin Thornton parádés formában kezdett az új csapatában, négy meccsen 28.5 pontot és 13.3 lepattanót átlagolt.

Az előző meccsek ritmusában

– Sokat keresik őt a társak, de nem buta srác, ha csapdázzák, akkor kipasszolja – folytatta a tréner. – Fiatal, hajtós csapat a MEAFC, most már inkább próbál rendszerben játszani, ami a szezon elején annyira nem volt jellemző rá. Mi próbáljuk a saját kosárlabdánkat játszani, ami kemény védekezésen, lepattanókból indított gyors támadásokon és felállt védelem elleni szervezett játékon alapszik. Az utolsó két meccsünk igen nagy iramú volt, bízom abban, hogy ezt a ritmust át tudjuk menteni. Mindenképpen úgy utazunk, hogy nyerni szeretnénk.

A Cápáknál visszatérhet Tóth Gergely, és úgy néz ki, a kisebb sérüléssel bajlódó Mokánszki Máté, valamint Fazekas Csaba is vállalni tudja a játékot.

MK
hirdetés