Becenevekkel indul a jelöltek többsége a választáson Tiszabőn – RTL Híradó

Mága Tibor Gizi, Rácz Jenő Hájas és Sándor Ferenc Fika fia – ilyen és hasonló ragadványnevekkel indulhat az önkormányzati választáson a 30 tiszabői képviselőjelölt közül 22 – hangzott el az RTL Híradóban vasárnap.

Becenevekkel különböztetik meg egymást az emberek a Szolnok megyei Tiszabőn, mert majdnem mindenkinek ugyanaz a vezetékneve. Általában itt mindenki Mága. Például az egyik jelölt, Mága Zsolt Postásként indul, ő a postán végez ugyanis kisegítő tevékenységet. Az egyik polgármesterjelölt nem Mága hanem Szabó, mégis becenévvel vették fel a névjegyzéke. Mint az RTL Híradónak elmondta: ő Burkusként került a névjegyzékbe.

Tiborból Gizi lett

Az Országos Választási Bizottság hivatalos honlapja szerint a tiszabői jelöltek között van még Mága Csaba, aki Marcsa fia, Mága Gyula, akit Pipás Gyusziként ismernek, Mága Tibor, aki valamiért a Gizi becenévre hallgat, Nagy Kálmán, aki Kis Kálmán fia, Rácz Jenő, aki valószínűleg nem sovány, ha Hájas a beceneve, és Sándor Ferenc, akinek édesapját valamiért Fikának becézik. Surányi Gusztáv pedig a Sántaguszti Fia a bejelentés szerint.

Az Országos Választási Bizottság elnöke, Bordás Vilmos az RTL Klubnak azt mondta: a névjegyzékbe csak a hivatalos néven kerülhetnek be a jelöltek. Előfordulhat azonban, hogy egyes helyi választási bizottságok nem ismerik megfelelően a jogszabályokat. A gond ebben az esetben az, hogy a neveket hivatalból nem tudják megváltoztatni, mert erre a törvény nem ad lehetőséget – tette hozzá.

– Független Hírügynökség –
hirdetés