Becsaptak a nyíregyházi piacon – Körte helyett ehetetlen, barna színű lötty

Akt.:
Bizonyíték a barnuló körte
Bizonyíték a barnuló körte
Nyíregyháza – A Búza téri piacon körtét és déligyümölcsöt vásároltam nemrégiben. Csak otthon derült ki, hogy becsapták a vevőket, így engem is – írja olvasónk.

Már többször tettem kísérletet arra, hátha találok olyan körtét, ami azonnal ehető, de ilyen nincs. Majd otthon, belátható időn belül megérik, gondoltam, kissé naivan. De nem! Az év elejétől hetente „kockáztatom”, hátha megpuhul és ehető lesz az „aranyáron” vett gyümölcs. Nincs szerencsém, mert vagy nem puhul meg, és 1–2 hét múlva megrohad, vagy pár nap múlva érik meg, de nem ér semmit, mert egy ehetetlen, barna színű lötty lesz belőle.

Nem termelő

Kérdezgetem én az eladót (de hiába), aki mellesleg be is vallja, hogy ő nem termeli, csak árulja. Bár lenne valaki, aki megmondaná az igazat ezekről a gyümölcsökről! Pedig bőséges a kínálat a nyíregyházi piacon körtéből, majdnem olyan a felhozatal belőle, mint az almából. De honnan jön? Nos, ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy minőségi árért minőségi árut kellene adni.

Más gyümölccsel is vannak gondjaim. Például a „mézédes” naranccsal. (Ez van az ár mellett kiírva.) Nemhogy méz-édes, de még a savanyútól is rosszabb ízek „jönnek ki” belőle. Én ilyet vettem, s azóta is keresem a mézédeset, ha tud valaki ilyet, súgja meg, hol található!

Ehető legyen!

Mindezeket azért teszem szóvá, hátha van olyan hatóság, amely ellenőriz a piacon, és észreveszi ezeket a problémákat. Lehet, hogy kis problémák ezek, talán túl is ragoztam a témát, de az tény, hogy drága a gyümölcs, s járna érte legalább annyi, hogy meg is lehet enni.
– Dombóvári István –

KM
hirdetés