Bécsi tenisztorna – Fucsovics magabiztosan értékelte a történteket

Bécs – Fordulatos mérkőzése után magabiztosan és elszántan értékelte a történteket Fucsovics Márton, aki 1:6, 6:0, 7:5-re legyőzte a kanadai Felix Auger-Aliassime-t hétfőn a 2,2 millió euró (69,4 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

“Az első szettben semmi sem úgy alakult, ahogy terveztem, Felix lerohant engem, nekem pedig még kicsit szoknom kellett a centerpályát és a csarnokot. Az előző pár napban nagyon jól ütöttem a labdát, úgyhogy tudtam, hogy bele fogok jönni a játékba, csupán arra kellett figyelnem, hogy ne akarjak nagyot ütni, és csak hozzam be a labdát a pályára” – idézte fel a meccs első részét az MTI-nek. “Ő egy fiatal srác, bíztam benne, hogy elkezd hibázni, közben egyre jobban szerváltam. A döntő szettben 4:1-em is volt, de nagyon jó ellenfél állt a másik oldalon, és nehéz volt megnyernem a meccset.”

A 26 éves magyar játékos kifejtette, eleinte nem tudott mit kezdeni a kanadai adogatásaival, ezért – részben tudatosan – átengedte az irányítást riválisának. Ekkor arra törekedett, hogy váltogassa a ritmust, és valahogy kizökkentse Auger-Aliassime-t.

Fucsovics kitért arra is, hogy a meccs közben igencsak érezte a vállát, amelyet hetek óta fájlal.

“Napi egy-két órát a fiziósnál töltök, próbáljuk rendbe rakni, fájdalomcsillapítóval játszom és melegítőkrémmel, ráadásul kineziotapasz is van a vállamon. Minden adogatásnál érzem, ezért próbálok lazán szerválni, mert akkor kevésbé fáj”.

Ami a nyolcaddöntős ellenfelét illeti, a nyíregyháziak büszkesége közölte, inkább a bosnyák Damir Dzumhurral játszana, mint a hetedik helyen kiemelt olasz Fabio Fogninivel.

“Dzumhurt két hete megvertem Sanghajban, szerintem nála több esélyem lenne. Igaz, Fogninivel is játszottam három hete Pekingben, két szettben kikaptam, de az egy igazi ki-ki mérkőzés volt” – mondta a világranglista 40. helyezettje, majd arról beszélt, hogy jó érzés volt hallani a magyar szurkolókat a lelátón: “nemigen szoktam meghallani, de most rengetegen voltak, úgyhogy ez is nagy élmény volt, és sokat segített”.

Fucsovics Márton végül közölte, mivel tavaly ugyanekkor negyeddöntős volt Bázelben, száz megvédendő ranglistapontja van, ám a feladat felét már sikerrel teljesítette:

“Így már nem is olyan sok ez, még egy győzelem, és megvannak a pontok. De az a helyzet, hogy ezen a szinten már mindenki nagyon jól játszik” – tette hozzá.

– MTI –
hirdetés