Becsődölt a fészekrakó

Az otthonteremtés volt a központi témája annak a sajtótájékoztatónak hétfőn, melyet a Fidelitas és a Fidesz MPSZ képviselői közösen tartottak.

Urbán Judit „Az új nemzedék” városi elnöke úgy véli, hogy a kormány Fészekrakó programja nem váltotta be a hozzáfűződő reményeket. Csak kevés fiatal élhetett a „megszorításokkal terhelt” új konstrukcióval. Ezt az is bizonyítja, hogy alig 21-ezren tudták igénybe venni a támogatott hiteleket a tervezett 100 ezer helyett. A Fidelitas szerint a bérlakás építések segíthetnék elő a fiatalok lakáshoz jutását.

Ehhez kapcsolódva Mádi László a Fidesz  otthonteremtési programjának szóvivője elmondta, hogy az Európai Unió biztosítana pályázati lehetőséget, de a kormány még nem nyilatkozott arról, hogy igénybe veszi-e ezt a forrást és támogatja-e a jobboldal elképzeléseit ezen a téren. A politikus néhány elemet kiragadott a Fidesz programjából, mely véleményük szerint elősegítené a lakáshozjutást.

Szerintük a lakások áfájának csökkentése, a használt lakás vásárlásnál igénybevehető hitel mértékének növelése,  és a kamatok csökkentése javítana ezen a helyzeten.

– Sipos Marianna –
hirdetés