Befejezetlen a történet a Szparinak és a Kisvárdának

Így festett a balmazújvárosi centerpálya szombat reggel...
Így festett a balmazújvárosi centerpálya szombat reggel... - © Fotó: balmazfoci.hu
Kisvárda, Nyírbátor, Nyíregyháza – A Kisvárda nem játssza le a döntőt, a Szpari és a Cigánd hétfőn pótolja a felkészülési torna bronzmeccsét.


Normális esetben a nyár kellős közepén vígan lehet futballozni, legfeljebb csurom vizesre izzadja magát az ember.
Ezúttal viszont az időjárás keresztbe tett a Basa-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Kupa helyosztó mérkőzésire hangoló NB II-es csapatoknak. A balmazújvárosi házigazdák szombat reggel lefújták a torna meccseit. Tény, a térségben piros riasztás volt érvényben, szakadó esőre ébredt az ország, a hajdúsági klub közleménye szerint pedig a füves pályák olyannyira feláztak a stadionban, hogy játékra alkalmatlanná váltak, míg a műfű – állításuk szerint – nem szolgálta volna az érintett együttesek felkészülését. Így a Balmazújváros-Kisvárda Master Good finálé, miként a Nyíregyháza Spartacus–Cigánd bronzmeccs is elmaradt.

De nem véglegesen! Illetve ez sem teljesen igaz..

A kényszerűen megváltozott program újabb változataként hétfőn (17 óra) a Spartacus – a tervek szerint és ha a körülmények engedik – pótolja a Cigánddal esedékes kilencven percet. Méghozzá Abaújszántón, ahol Mátyus János csapata folytatja az elmúlt héten megkezdett edzőtábort. A várdaiak viszont – akik értetlenül fogadták a hazaiak lemondó nyilatkozatát – egészen bizonyosan nem találkoznak az Újvárossal.

A Bátor tudott játszani

Mindazonáltal az együttes nem tétlenkedett: szombat délután egymás közötti játékkal próbálták hasznosan tölteni az időt a várkerti létesítményben. Eközben a Nyírbátor NB III-as gárdája annak rendje és módja szerint lejátszotta a szombatra beiktatott soros edzőmérkőzést – Tiszaújvárosban. A nyírségiek az ,,osztálytárs” DVSC-DEAC legénységével találkoztak a csendes esőben gólzáporos összecsapáson nyertek.

KM-KT


Edzőmeccs
Nyírbátor–DVSC-DEAC 3–2 (1–1)

Nyírbátor: Vasas (Tóth Sz.) – Kinál (Bernáth M.), Csík, Benkő (Illés Gy.), Bagi (Boros), Török I. (Szabó R.), Lipcsei (Lakatos L.), Terdik (Hornyák M.), Müller, Nagy D. (Reznek), Németh Sz.
Gól: Hornyák M. 2, Terdik


A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 18-i számában és a kelet.hu-n.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés