szon-sportoldal

2012.11.10. 12:36

NB II. Keleti csoport: Dunakanyar Vác - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)

Az NB II. Keleti csoportjának 13. fordulójában Vácra látogatott a Szpari. A sok fiatallal játszó váci csapat nem volt könnyű ellenfél, így a Szpari egy pontot sem tudott hazahozni. A szombaton 13:30-tól kezdődő mérkőzést élőben tudósítottuk portálunkon.

Az NB II. Keleti csoportjának 13. fordulójában Vácra látogatott a Szpari. A sok fiatallal játszó váci csapat nem volt könnyű ellenfél, így a Szpari egy pontot sem tudott hazahozni. A szombaton 13:30-tól kezdődő mérkőzést élőben tudósítottuk portálunkon.

[poll id="293"]


Edzői nyilatkozatok:

Mózner János: Nem érdemtelenül, nem csak a két tizenegyes miatt nyertünk meg egy jó mérkőzést, amelyen játékban is felülmúltuk ellenfelünket.

Brekk János: Az első félidővel sem én, sem a csapat nem tud elszámolni, a másodikkal pedig a játékvezetők.



90+2

Simon vágott fölé 18 méterről egy kifejelt labdát, majd vége lett a mérkőzésnek. Hamarosan jövünk az edzői nyilatkozatokkal.


90+1

Mészáros kapott sárga lapot, a 25 méteres szabadrúgást Gulyás gurította középre, majd oda lett a lehetőség.


90

 

Két perc a hosszabbítás.


89

 

Mészáros jobb oldali szögletét fejelték ki a védők.


87

 

Ur jobb oldali beadását Kovács 8 méterről fejelte mellé. Nem sokkal később Pákolicz vezette kapura a labdát, szabálytalankodtak vele, a labda Kovács elé került, aki az alapvonal közeléből már nem tudta középre kanyarítani a játékszert.


82

Farkas Attila fejelte teljesen szabályosnak tűnően Pappot, a játékvezető a vendégek megrökönyödésére tizenegyest ítélet. A büntetőhöz Rusvay állt, és a jobbra mozduló Balogh mellett középre lőtte a labdát. 2-1


81

Lejött a pályáról a gólszerző Pap, valamint Király, pályára lépett Rusvay és Gulyás.


80

 

Király újabb jobb oldali szögletét Farkas Attila fejelte ki a mezőnybe. A hazaiak is kettős cseréhez készülődnek, közben Pap 12 méterről lőtt mellé.


78

 

Király jobb oldali szögletét Ambrusz fejelte ki a kapu előteréből.


74

Nagy cserék: A hazaiaknál Palásthy helyére Kelemen, a vendégeknél Germán és Csorba helyére Montvai és Simon állt be.


73

 

Papp 22 méteres lövése Farkas Attiláról vágódott vissza, a hazaiak büntetőt reklamáltak.


72

 

Balogh pontos kirúgásával Kovács iramodott meg a bal összekötő helyén, ám nagy helyzetben 8 méterről a jobb sarok mellé lőtt.


70

 

Kákonyi jobb oldali beadását Ur fejelte ki a kapu előteréből.


69

 

Papp 25 méteres lövése pattant meg Balogh előtt, de nem okozott gondot a vendégek kapusának.


68

 

Király 25 méterről lőtt mellé.


67

 

Kovácsot taszították az oldalvonalon kívülre, szerencsére villámgyors ápolás után visszatért a pályára.


66

 

Ambrusz szerelte a helyzetbe került Kákonyit.


62

Kovács gurított jobbra, Csorba igazított egyet a labdán, majd 17 méterről lőtt a bal sarokba. 1-1


61

 

Csorba jobb oldali beadását Pákolicz fejelte vissza Germánhoz, akinek 18 méteres lövése suhant el a jobb kapufa tövénél. Ezután nem sokkal az egyik rendező lépett kissé a pályára, és néhány kirúgott gyepdarabot taposott vissza a helyére.


59

 

Ur jobb oldali beadását húzta le Dombó a hosszú saroknál Kovács elől, az ellentámadásnál Balogh kifutva szedte fel a labdát Kákonyi elől.


57

 

Davidov 20 méterről lőtt fölé.


55

 

Király jobb oldali szabadrúgása után ölelte magához a labdát Balogh.


50

 

A büntetőhöz Palásthy készülődött, a balra tartó lövését Balogh bravúrral tenyerelte a kapufára, majd felszabadítottak a vendégek.


49

Minczér fejelte szögletre Kákonyit, Király bal oldali beívelésénél Balogh kiöklözte a labdát, a játékvezető nem kis meglepetésre 11-est ítélt, aztán Nagy doktor is a pályára sietett, mert a vendégeknél Ur megsérült, majd sárga lapot kapott.


46

 

Kákonyi lövése Minczérről pattant szögletre, Kákonyi bal oldali beívelése nem okozott gondot.


46

A vendégeknél Petneházi helyett Pákolicz folytatja, a Szpari átállt a két ékes játékra, Germánhoz Kovács lépett fel.


46

Elkezdődött a második játékrész.



45+1

Pap bal odlali beadását Palásthy 14 méterről kapásba gyengén lőtte kapura, így oda lett a hazai helyzet. Vége az első félidőnek, amelyben a Szpari kifejezetten gyengén játszott, ettől sokkal többre lesz szükség, ha fordítani szeretnének.


45

 

Pap 14 méterről vágta fölé a labdát. Letelt a rendes játékidő. 1 perc a ráadás.


44

 

Ismét hazai helyzet Palásthy gurított vissza, jobbról Kákonyi ívelt át a másik oldalra, Minczér felszabadított.


42

 

Kovács jobb oldali beadását Csorba 8 méterről kapásból lőtte, a labda Farkas Péter testéről vágódott szögletre. Petneházi jobb oldali kornerét kifejelték a hazaiak. Nem sokkal később a labda ismét Petneházi elé került, akinek jobb oldali beívelése suhant el a kapu előtt.


41

 

Palásthy ügyetlenkedett el egy nagy helyzetet a vendégek öt és felesénél.


37

 

Egy hazai kontra végén Kákonyi ugrott ki középen, de meglepődhetett, hogy ilyen jó helyzetbe került, mert 12 méterről gyengén lőtt, így Balogh vetődve hárítani tudott.


31

 

Minczér térdét kellett rövid ideig ápolni.


26

 

Az első nyíregyházi kísérlet, Germán passzolt vissza, Davidov 18 méterről lőtt a jobb sarok mellé.


25

 

Palásthy a jobb összekötő helyéről 10 méterről lőtt a jobb sarok mellé.


24

 

A megbeszélt taktika egy részét betartják a vendégek, nevezetesen visszahúzódtak a saját térfelükre. Nagy bajban viszont az előre megbeszéltek másik talán fontosabb részével, a kontrákkal, ebből egyelőre még semmit nem láthatott a mintegy 30 nyíregyházi drukker.


17

Kákonyi próbálta megjátszani Palásthyt, aki előtt elcsúszott a labda, Pap viszont lecsapott rá, és 14 méterről a jobb sarokba lőtt. 1-0


14

 

Rásának hoztak a szertárból egy új mezt, ami ugyan kék-piros, de a színek nem olyan arányban vannak rajta, mint a korábbin.


13

 

Kovács Ádám Rásáról tépte le majdnem teljesen a mezt, ami miatt nem is alaptalanul reklamáltak a hazai kispadon, majd azt kifogásolták, hogy két vendégjátékos a hazaiak kapuja mögött melegít, holott a játékvezető ezt a meccs előtt a két technikai vezetővel egyeztette.


8

 

Király balról ívelt a hosszú sarok felé, Farkas P. magasra ugorva 10 méterről fejelt mellé. A Szpari a taktikának megfelelően visszaállt, és bízik s kontrákban.


5

 

Király kissé balról 17 méterről lőtt, nem túl erős lapos kísérletét Balogh vetődve biztosan védte.


4

 

Egyelőre a szokásos imserkedés, egymással, a talajjal.


1

Pályán a résztvevők, miként a tavaszi 3-1-es Szpari győzelemnél Minczérék most is tiszta fehérben, a hazaiak kék-pirosban játszanak. A labdát Germán indította útjára.


13:26 Aligha dől meg a bevételi rekord a váci stadionban, ahol hamarosan kezdődik a Szpari vendégjátéka, ugyan süt a nap, de kellemetlenül fúj a szél. Egyelőre még százan sem ülnek vagy állnak a lelátókon. A pálya talaja mélynek tűnik, valószínűleg sárdagasztás is lesz majd rendesen.


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Vác

Dombó

Króner

Palásthy

Pap

Benke

Király

Páles

Farkas P.

Kákonyi

Papp

Rása

Vezetőedző:

Mózner János

2-1               

2012. 11. 010.  13:30

 

Nézőszám: 

Vác, Vác Városi Stadion

Vezeti: Bognár Tamás

(Takács, Gyürüsi)

Tudósító: Mán László

Spartacus

Balogh

Ur

Ambrusz

Farkas A.

Mészáros

Minczér

Petneházi

Csorba

Davidov

Kovács

Germán

Vezetőedző:

Brekk János

A Nyíregyháza Spartacus második vonalbeli focistái a legutóbbi bajnokin hazai környezetben nyerte 3-2-re a Honvéd elleni rangadót, így kellő önbizalommal indulhatnak szombaton a váci portyára.

Pénteken délután, a meccsek előtti szokásos edzésen jól pörögtek a Szpari focistái, akik szombaton reggel fél nyolctól kezdtek gyülekezni a klubházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!