Befejeződött Bence kontinensbajnoksága

Majoros Bence küzdött, kapart, de véget ért számára az Európa-bajnokság
Majoros Bence küzdött, kapart, de véget ért számára az Európa-bajnokság - © Fotó: moatsz.hu​
Nyírbátor – A nyírbátori asztaliteniszező Ecseki Nándorral az oldalán a páros versenyszámtól is búcsúzott.

Történt, ami történt szerdán (egyesben úgy esett ki, hogy továbbjutónak hitte magát, aztán a körbeverések miatt a csoport második helyére csúszott, és végül nem húzták ki a táblára jutásért csatázók közé), Majoros Bencének össze kellett szednie magát, hiszen párosban maradt még feladata a budapesti Európa-bajnokságon.

A szerda esti selejtező-mérkőzés alapján úgy tűnt, hogy sikerült is neki, hiszen Ecseki Nándorral az oldalán, meggyőző játékkal léptek túl 3:0-ra észt ellenfelükön. Csütörtökön már a főtáblán volt jelenése a fiatal magyar egységnek, amely az angol Paul Drinkhall, Liam Pitchford duóvakl játszott. A tét a 16 közé jutás volt, és az elején jól pörögtek Bencéék, meg is nyerték az első szettet. A következő kettőt elvitték az egyre jobban belelendülő angolok, de a nyírbátori játékos feljavult teljesítmények köszönhetően sikerült egyenlíteni az immár négy nyert szettig tartó mérkőzésen.

A balkezes Ecseki asztalközelből játszott, Bence viszont többnyire hátralépett, és onnan pörgetett. Akadt rá példa, hogy – mint a teniszben – Ecsekinek szabályszerűen le kellett guggolnia, hogy a labdát meg tudja játszani Majoros. Drinkhallék asztalközelből, gyorsan játszottak, és felülkerekedni látszottak, hiszen 3:2-re vezettek.

A mérkőzésben és az Európa-bajnokságon maradásért játszottak a magyarok, jól is kezdték a hatodik játszmát, amelynek az elején vezettek. Aztán zsinórban szerezték pontjaikat az angolok, elhúztak 9:4-re. Innen 9:6-ra zárkóztak fel a mieink, majd amikor az angolok időkérése után a felek visszatértek az asztalhoz, hosszú percekig azon tanakodtak, hogy kinek kell szerválnia, és kinek fogadnia. A játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán, de az angolok végül nem zökkentek ki, és megszerezték a győzelemhez szükséges két pontot.

A Dortmund játékosa, Majoros Bence ezzel befejezte szereplését élete első felnőtt kontinensbajnokságán. A mérleg összesítésben pozitív (egyéniben két győzelem, egy vereség, párosban egy-egy siker és fiaskó), de az egyesben „elszámolt” továbbjutás miatt nem lehet teljesen elégedett. Mint mondta, nem haragszik senkire a történtek miatt, neki is körültekintőbbnek kellett volna lennie, ám felnőttpályafutása elején járva lesz még lehetősége, hogy elfeledtesse a történteket.
Ebben egészen biztosak vagyunk.

Európa-bajnokság

Férfi páros

A legjobb 16 közé jutásért: Drinkhall, Pitchford (angol)–Ecseki, Majoros B. 4:2 (–9, 7, 8, –9, 7, 7)
hirdetés