Befektetés a jövőbe: új központ Fehérgyarmaton

Befektetés a jövőbe: új központ Fehérgyarmaton
Befektetés a jövőbe: új központ Fehérgyarmaton - © Fotó: Wachteinheim József
Fehérgyarmat – Fehérgyarmat az egyike annak a 17 helyszínnek, ahol a kiemelt állami projektek keretében új innovációs, oktatási és közösségi központok létesülnek.

Az európai uniós támogatásból létrejövő központok, és az általuk nyújtott szolgáltatások az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliség csökkentését szolgálják – jelentette ki dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő a szerdai átadó ünnepségen.

– A közösségi központ székhelyéül választott nővérszálló földszintes épülete a fehérgyarmati városi kórház területén található. Az épület 1991 óta az önkormányzat tulajdonában van, 2009-től helyi építészeti örökségvédelem alatt áll – tette hozzá Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere.

Az infrastruktúra fejlesztésével nem csak a kúria épültének teljes körű felújítása valósult meg, de egyben a projekt céljainak megfelelő közösségi központ létesült.

KM


Tizenhét településen hoz létre közösségi központokat a TKKI

Berkesz – Tizenhét hátrányos helyzetű településen, illetve kistérségben hoz létre innovációs, oktatási és közösségi központokat a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI). A 8,9 milliárd forint értékű, teljes egészében a magyar állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló kiemelt program berkeszi projektrészének nyitórendezvényét kedden tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. tovább »

hirdetés